Abarth 124 Spider v igralski vlogi ob Stingu in Shaggyju v videospotu »Gotta Get Back My Baby«

Abarth 124 Spider v igralski vlogi ob Stingu in Shaggyju v videospotu »Gotta Get Back My Baby«

Model Abarth 124 Spider je dobil vlogo ob Stingu in Shaggyju v njunem uradnem videospotu za novo pesem »Gotta Get Back My Baby« – gre za najnovejši single z albuma 44/876 koproducentov Teflon (Wyclef Jean, Fat Joe, Ruff Ryders) in Martina Kierszenbauma (Sting, Mylène Farmer, Lady Gaga), ki je bil 17 tednov na vrhu Billboardove glasbene lestvice reggae glasbe. Uradni videospot na YouTubu je v le nekaj dneh zabeležil več kot 2,3 milijona ogledov. Posnet je bil v duhu policijskih televizijskih serij in filmov iz 80. in 90. let, kot sta Miami Vice in Podli fantje, režiral pa ga je Michael Garcia. Sting in Shaggy se pojavita kot detektiva v Miamiju in svojega nadrejenega prepričata, da potrebujeta »pajka« – mislita seveda na njegovega ljubljenčka Abarth 124 Spider – za podvig na South Beachu, in sicer pri lovu na najnevarnejšo žensko v državi. Le kaj bi šlo lahko narobe!?

Video po vsem svetu promovira tudi Fiat po vseh svojih digitalnih in družbenih kanalih, med drugim tudi v ZDA na Instagramu, Twitterju, Facebooku in YouTubu.

»Za vse znamke družbe FCA si še naprej prizadevamo, da bi s svojimi marketinškimi kampanjami presenečali, tu pa je še posebej prišla do izraza Fiatova zabavna osebnost in smo se skupaj z glasbenimi partnerji lahko izrazili drzno in igrivo,« je povedal Olivier Francois, vodja marketinga in vodja blagovne znamke Fiat, FCA. »Zelo smo počaščeni, da je Abarth 124 Spider odigral vlogo družabnika tako legendarnih in drznih ustvarjalcev, kot sta Sting in Shaggy, v njunem najnovejšem videospotu.« 

Stingov in Shaggyjev album 44/876 (Cherrytree/A&M/Interscope Records) je na voljo za prenos pri ponudnikih pretočnih vsebin in digitalnih naročniških storitev. Legendarni duet je svoje moči najprej združil pri ustvarjanju nove skladbe »Don‘t Make Me Wait« (zavihtela se je na prvo mesto Billboardove glasbene lestvice digitalnih reggae singlov), ki je bila poklon karibskim zvokom – ti so namreč vplivali na ustvarjanje obeh glasbenikov, na koncu pa sta ustvarila kar celoten album, poln radostne, poskočne in melodične glasbe. Naslov albuma je sestavljen iz mednarodnih klicnih številk držav, od koder prihajata (44 za Veliko Britanijo, kjer se je rodil Sting, in 876 za Jamajko, Shaggyjevo domovino). Z imenom 44/876 sta torej počastila svojo globoko ljubezen do Jamajke: to je država, kjer se je rodil Shaggy, Sting pa je tu napisal klasike, kot je »Every Breath You Take«. 

Sting in Shaggy sta sodelovanje še okrepila z organizacijo svetovne turneje, saj oba benda skupaj izvajata tako njune največje uspešnice kot tudi pesmi z albuma 44/876. Več informacij o svetovni turneji 44/876, ki je požela hvalo kritikov, lahko najdete tu.

Kdo je Sting

Sting se zavoljo mnogih uspešnic, ki jih je nanizal v desetletjih svoje kariere, uvršča med največje glasbene ikone. Njegov sloves se je začel leta 1977, ko je bil pevec in basist skupine The Police. S skupino so posneli nekaj najbolj priljubljenih pop skladb, med njimi »Roxanne«, »Don’t Stand So Close to Me« in »Every Breath You Take«. Sting je začel svojo uspešno samostojno kariero po turneji za album Synchronicity, ki je bil leta 1983 nominiran za grammyja. Skozi leta se je razvijal z eklektičnimi pesmimi, kot sta »Fields of Gold« in »Desert Rose«. Danes se ponaša z uspešno kariero, ki ga je ponesla od radijskih postaj do filmskih platen in Broadwaya, 16-kratni prejemnik glasbene nagrade grammy pa še naprej odkriva nove ustvarjalne svetove. V Stingovi umetnosti globalnega dosega se kaže tudi ozaveščanje s podporo organizacijam za zaščito človekovih pravic, kot so sklad Rainforest Fund, Amnesty

International in Live Aid.  Sting je skupaj z ženo Trudie Styler leta 1989 osnoval sklad Rainforest Fund, da bi zaščitil tako deževne gozdove kot tudi tam živeča domorodna ljudstva.

Kdo je Shaggy

Shaggy – večkratni prejemnik grammyjev – je po vseh merilih prava definicija renesančnega človeka, saj je poleg dolgoletnega nizanja glasbenih uspešnic v zvrsteh reggae in dancehall ter vpliva na popularno glasbo po vsem svetu, tudi strasten poslovnež in filantrop. Ameriški pevec reggae fusiona, rojen na Jamajki, je najbolj znan po svojih singlih »Boombastic«, »It Wasn’t Me« in »Angel«. Shaggy je izdal vrsto albumov, med drugim tudi z grammyjem nagrajeni platinasti »Boombastic« (1995) in diamantni »Hot Shot« (2000), prav tako je kraljeval na vrhu mnogih glasbenih lestvic, med drugimi na Rhythmic Top 40, Hot 100 in Billboardovih 200. V svoji sijajni karieri je Shaggy sodeloval tudi z največjimi imeni vseh glasbenih zvrsti.

O založbi Interscope Geffen A&M

Založba Interscope Geffen A&M se je 1. januarja 1999 z združitvijo zapuščine treh najvplivnejših glasbenih založb v sodobni zgodovini glasbe podala na pot nove tradicije glasbenih dosežkov.  Založba Interscope Geffen A&M, vodi jo predsednik in izvršni direktor John Janick, predstavlja globalno velesilo, ki odkriva in razvija glasbenike, ki se uvrščajo na najvišja mesta glasbenih lestvic, in sicer v raznolikih glasbenih zvrsteh, kot so rock, rap, pop in alternativna glasba. Interscope Geffen A&M je del skupine Universal Music Group, največje glasbene založbe na svetu. 

 O založbi Cherrytree Music Company 
Založbo Cherrytree Music Company je leta 2005 ustanovil gremijev nominiranec, pisec skladb in producent Martin Kierszenbaum, ukvarja pa se z menedžmentom, založništvom in založniškimi storitvami za vrsto butičnih umetnikov, producentov in mikserjev, ki premikajo meje popularne glasbe.  Cherrytree je pustila nepozaben pečat v svetu glasbe, in sicer od dela s slavnim glasbenikom in kulturno ikono Stingom do izdaje prvih dveh albumov Lady Gaga. Pri Cherrytree Music Company so poskrbeli za izdajo umetniško in komercialno izjemno uspešnih plošč glasbenikov, kot so Feist, Ellie Goulding, Robyn, La Roux, LMFAO, Far East Movement in Disclosure, do zdaj pa so prodali že več kot 35 milijonov izvodov. Tako je založba Cherrytree Music Company postala glavni vir popularne glasbe ter pobudnik inovacij in sodelovanja med glasbeniki.