Fiat 124 Spider obožuje Costa Bravo

Fiat 124 Spider obožuje Costa Bravo

  • Poročilo iz Španije: slikovite ceste in čudoviti kraji s Fiatovim dvosedom. Pristna izkušnja roadsterja se sreča z značilnim italijanskim slogom.
  • Novi Fiat 124 Spider se poklanja legendarnemu klasičnemu avtomobilu iz leta 1966 tako, da se vrača na ceste relija Costa Brava Rally, kjer je zmagal leta 1972.

Poletje se bliža in Fiat 124 Spider je kot nalašč za neskončno uživanje v razgibani pokrajini Costa Brave s spuščeno streho in z vetrom v laseh. Z novim Fiatom 124 Spider po nekaj najslikovitejših cestah Španije, čez osupljivo pokrajino ter skozi kraje, polne zgodovinskih in kulturnih znamenitosti.

Iz Girone se je Fiatov roadster odpravil proti obali. Prva postaja je bilo ekskluzivno letovišče S‘Agaró, sredozemski biser, ki ga je v začetku 20. stoletja zgradil arhitekt Rafael Masó in trenutno predstavlja izjemno kulturno zanimivost. Fiat 124 Spider predstavlja klasično lepoto predhodnika v novi luči, pri tem pa ostaja zvest pravemu bistvu in izraža enako brezčasno privlačnost kot ta kraj.

Očarljivi Fiat 124 Spider, ki je bil predstavljen leta 2016, sledi legendarnemu soimenjaku iz leta 1966 in želi navdušiti novo generacijo ljubiteljev s ponudbo, ki vključuje dva paketa opreme – 124 Spider in Lusso. Obe sta opremljeni z motorjem 1.4 Turbo MultiAir s 103 kW (140 KM)) in s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.   

Ko je Fiat 124 Spider zapustil luksuzno letovišče S‘Agaró, se je odpravil po obalni cesti GI-682. V zaporedjih ovinkov in ravnin so se pokazale neprimerljive kakovosti avtomobila, kar zadeva vozno udobje in zmogljivost. Za to je zaslužen izjemen štirivaljni 1,4-litrski turbomotor MultiAir z močjo 103 kW (140 KM) z najvišjim navorom 240 Nm, ki je na voljo že pri 2.250 vrt./min. Izjemno dinamiko modela Fiat 124 Spider zagotavljajo tudi pogon na zadnji kolesi, zelo dobro uravnotežena porazdelitev mase in nizko težišče. Vožnja po tej cesti je zelo vznemirljiva, saj je zaznamovala zgodovino modela Fiat 124 Spider: tukaj je leta 1972 njegov predhodnik s posadko Pinto/Macaluso zmagal na reliju Costa Brava Rally.

Popotovanje modela Fiat 124 Spider po Španiji se je nadaljevalo do Tosse de Mar, čudovite srednjeveške vasice in danes znanega počitniškega letovišča, ki ga obiskujejo intelektualci in umetniki. Prepoznavna silhueta in večni slog avtomobila sta zagotovila popolno sproščenost. Poleg edinstvenega in značilnega italijanskega sloga se novi Fiat ponaša z izjemno vozno dinamiko, pri kateri ima ključno vlogo popolna nastavitev vzmetenja: dovršeno sprednje vzmetenje s štirikotnimi vodili in zadnje vzmetenje z večtočkovnim vpetjem zagotavljata popoln nadzor v ovinkih. Na cesti z značilnimi širokimi ovinki in gladkim asfaltom so se tehnične zmogljivosti avtomobila izrazile v popolnosti.

Tako kot njegov predhodnik, se je tudi novi Fiat 124 Spider na Costa Bravi izkazal za popolnega spremljevalca na poti in zagotovil užitek ter nepozabno izkušnjo v vožnji čez očarljivo pokrajino in po legendarnih cestah.