Turneja »500 Forever Young Tour«, ki se je začela v Italiji, prihaja v Francijo

Turneja »500 Forever Young Tour«, ki se je začela v Italiji, prihaja v Francijo

V salonu MotorVillage Rond-Point des Champs Elysées je javnost z navdušenjem pozdravila zvezdo dneva: ekskluzivno serijo Fiat 500 ob šestdeseti obletnici modela

Od domačega mesta bratov Lumière do prizorišča mednarodnega filmskega festivala: Fiatova ikona je kot zvezda na rdeči preprogi uživala v pozornosti najprej v Parizu in nato še Cannesu, kjer se je njena turneja nadaljevala.  Ta se je začela prejšnji mesec v Italiji in bo obiskala nekaj najočarljivejših trgov v Evropi, kjer bo pozdravila navdušence in zbiratelje modelov Fiat 500 iz preteklosti in sedanjosti. Navdihujoča turneja »500 Forever Young Tour« je del večjega projekta, ki ga je znamka Fiat začela v počastitev šestdesete obletnice modela Fiat 500 – ikone, ki ohranja svojo identiteto in hkrati vedno ostaja v koraku s časom.

Francoska etapa se je začela 25. aprila v spektakularnem salonu znamke FCA MotorVillage Rond-Point des Champs Elysées v središču Pariza, kjer potekajo tudi razstave in kulturni dogodki, ki se osredotočajo na italijanski okus v vseh oblikah. Nesporna zvezda dogodka je bila posebna serija Fiat 500 ob šestdeseti obletnici modela, ki je bila prvič predstavljena v prefinjeni dvobarvni kombinaciji karoserije »Dolcevita«, ki združuje trislojno belo in pastelno slonokoščeno barvo. Ekskluzivna posebna serija je doživela zvezdniški sprejem obiskovalcev, ki so jo neprestano fotografirali skupaj s predstavljenimi zgodovinskimi modeli Fiat 500 in številnimi izdelki, namenjenimi legendarnemu italijanskemu avtomobilu.

Po prvi predstavitvi na modni stezi v Parizu se je velika majhna zvezda odpravila v Cannes, francosko filmsko prestolnico, kjer poteka slavni mednarodni festival. Njen cilj je bila osupljiva lokacija v četrti Quai Saint-Pierre, enem najstarejših delov mesta v bližini morja in palače Palais des Festivals et des Congrès, ki že od leta 1947 gosti filmski festival. Tam je potekala scena iz šestdesetih, ki so jo ustvarili igralci v kostumih in starinske trgovine – modni butik, prikupna kavarna in barvita trgovina z živili – z nekaj najboljšimi italijanskimi izdelki, ki so se odlično dopolnjevali z ikonama, razstavljenima zunaj: modelom 500 preteklosti in sedanjosti ter zgodovinskim skuterjem Vespa.

Ta simbolična predmeta, ki zajemata vso ustvarjalno žilico italijanske industrije, nista le prevozno sredstvo, temveč sta postala pristno čutno izkustvo. Čudovito je bilo videti zgodovinske modele 500 in skuterje Vespa, kako skupaj vozijo po cesti Corniche de l‘Estérel, ki se vije okrog polotokov gorovja Estérel Massif in skozi elegantna mesteca, posejana po Azurni obali.

Nedaleč stran od četrti Quai Saint-Pierre je živahna tržnica Forville, ki je najbolj znana v Cannesu in obkrožena s številnimi trgovinami v bližnjih ozkih ulicah. Tukaj vsak ponedeljek poteka bolšji trg, na katerega se zgrinjajo turisti in domačini, ki iščejo starinske predmete. Fiat 500 ni starinski predmet, saj je vedno v koraku s časom in zmožen prenove ob ohranjanju svoje tradicije, zaradi česar je to pravi mit na štirih kolesih.  Šestdeset let po prvi predstavitvi veliki mali avtomobil danes še vedno navdušuje z edinstveno obliko in je pri vseh, ki cenijo lepoto in izvirnost, sprejet z odobravanjem. Poleg tega posebna serija ob šestdeseti obletnici modela ponuja najboljše funkcije, ki so trenutno na voljo na trgu, kar zadeva tehnologijo in udobje med vožnjo. Posebna serija bo znova imela glavno vlogo v naslednji etapi turneje »500 Forever Young Tour«, ki bo obiskala še eno očarljivo evropsko državo. Tako se nadaljuje zgodba modela 500, avtomobila, ki že od leta 1957 vpliva na modo, družbo in življenjski slog, zaradi česar je postal prava globalna ikona, ki je bila do danes prodana v približno šest milijonih primerkov.