Fiat na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017

Fiat na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017

  • Kultna slog in oblika družine Fiat 500 sta bila v središču pozornosti na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017.

Kot del praznovanja 60. obletnice modela 500 je bila obiskovalcem priznanega mednarodnega salona na ogled posebna serija, ki je bila oblikovana posebej za to priložnost ter združuje klasičen, starodobni videz z edinstvenimi podrobnostmi in najnovejšo tehnologijo na področju povezljivosti.

Poleg legendarnega modela Cinquino je bil predstavljen mestni križanec Fiat 500X – evolucija legendarne Fiatove ikone. Ta Fiat, ki združuje udobje, zmogljivost in povezljivost, je namenjen tistim, ki želijo z vozilom izraziti svoj dinamični slog.

Predstavljen je bil tudi model Fiat 500X S-Design, ki je Fiatov odgovor voznikom, ki iščejo slog in visoke standarde v vozilu s sodobnim, dinamičnim in prepoznavnim značajem. Ponuja zelo privlačno in osupljivo ravnovesje med športnostjo in slogom.

Fiat 500 v posebni seriji, ki obeležuje 60. obletnico

Leto 2017 se bo v zgodovino zapisalo kot nepozabno leto za Fiat 500, za katerim je že enkratna zgodba: to je leto 60. obletnice, obeležene s številnimi pobudami, ki se sicer med seboj razlikujejo, vendar vse povezuje kultni značaj vozila.

Zlasti velja omeniti uvrstitev modela Fiat 500 v stalno zbirko newyorškega muzeja sodobne umetnosti (MoMA) ter prvi kratki film See you in the Future, v katerem nastopata model 500 in z oskarjem nagrajeni igralec Adrien Brody. Ta filmski poklon, ki je na spletu zbral približno 19 milijonov ogledov, je gledalce prepričal z zvezdama kampanje – različicama 500 Heritage in 500 Anniversary – ter z oskarjem nagrajenim glavnim igralcem.

Vozniki so ljubezen do modela Fiat 500 izrazili tako, da so v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki med marcem in oktobrom kupili 10.000 primerkov posebne različice vozila.

Fiat 500X S-Design

Še ena zvezda predstavitve je bil model 500X, Fiatov križanec, ki ga izdelujejo v Italiji in se prodaja v več kot 40 državah po vsem svetu. V Dubaju je bila na ogled posebna različica Fiat 500X S-Design, ki nagovarja voznike, ki želijo elegantno, sodobno in dinamično vozilo.