Fiat na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2017

Fiat na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2017

  • Fiat v Ženevi praznuje 60-letnico Fiata 500 in predstavlja ekskluzivno, številčno omejeno serijo vozil.
  • Pri modelih 500X in Tipo je prvič predstavljen paket opreme S-Design: to je popolna rešitev za tiste, ki iščejo kombinacijo sloga in dinamike.
  • Svetovna premiera ekskluzivne različice Fullback Cross.
  • Model 124 Spider se vrača z novo, omejeno serijo »Europa«, zasnovano v počastitev svojega predhodnika, ki ga je oblikoval Pininfarina.
  • Panda Natural Power potrjuje vodilni položaj družbe FCA med dvogorivnimi vozili s pogonom na bencin in zemeljski plin.

Na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2017 znamka Fiat predstavlja svoji identiteti, ki druga ob drugi oblikujeta del vse širše in celovitejše ponudbe. Simbolika razstavnega prostora in, v praktičnem smislu, razstavljena vozila pričarajo dva svetova, ki označujeta znamko – uporabnost in čustva.

Letos družba FCA obeležuje šestdeseto obletnico legendarnega modela 500: zvezda salona je posebna omejena serija modela 500, ki se ponaša z ekskluzivnim videzom in edinstvenimi funkcijami, kot so dvobarvna karoserija in posebna lita platišča R16. Poleg tega je predstavljen model 500S – bolj dinamična, moška različica tega legendarnega modela.

Na salonu je premierno predstavljena tudi nova različica S-Design, ki predstavlja popolno kombinacijo sloga in funkcij, zasnovana za izpolnjevanje zahtev dinamičnih in športnih strank. To novo podobo nosita razstavljena modela Fiat Tipo in 500X.  Omeniti velja celotno družino modelov Tipo, ki predstavlja značaj, preprostost in uporabnost skupaj z neprimerljivim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Ekskluzivne podrobnosti, brezkompromisna terenska zmogljivost in izjemna vsestranskost: v notranjosti nove različice Fiat Fullback Cross je dovolj prostora za vse potnike, ne glede na njihove potrebe.

V središču pozornosti je tudi vznemirljiv Fiat 124 Spider z novo, posebno omejeno serijo »Europa«, ki voznikom zagotavlja pristno izkušnjo roadsterja v kombinaciji z značilnim italijanskim slogom.

Značaj in slog sta med najpomembnejšimi lastnostmi tudi pri modelu Panda, najbolje prodajanem avtomobilu v razredu v Italiji od leta 2012. Na razstavnem prostoru sta predstavljeni različici Cross, ki v samo 370 centimetrih združuje vse funkcionalne lastnosti terenskih vozil višjega razreda, in Natural Power, ki zmanjšuje emisije ter obenem zagotavlja prijetno in udobno vozno izkušnjo.

Model 500L je predstavljen v različici Trekking z dvobarvno kombinacijo, ki poudarja njegov značaj križanca, podkrepljenega s tehnologijo Traction+.