Fiat Tipo dosegel mejnik 500.000 proizvedenih vozil

Fiat Tipo dosegel mejnik 500.000 proizvedenih vozil

  • 500.000 Fiat Tipo, izdelan manj kot tri leta po vstopu na trg, je Tipo Sport s petimi vrati.
  • Za Fiat Tipo Sport, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Mopar, so značilne posebne podrobnosti, ki poudarjajo njegov bolj dinamičen značaj: poseben sprednji odbijač, bočna pragova, strešni spojler in zadnji odbijač z difuzorjem.
  • Posebne serije modela Tipo – Street, Mirror, S-Design in Sport, so bile pred kratkim lansirane z novim oglasnim sporočilom “Tako malo je treba, da dobite še več.”
  • V Italiji je Fiat Tipo ključni model v svojem segmentu in med prvimi desetimi v štirih evropskih državah. Z več kot 70 % prodanimi vozili zunaj Italije, je tudi drugi najbolj globalni avtomobil blagovne znamke Fiat.

 

Fiat Tipo s številko 500.000 je bil proizveden v tovarni Bursa v Turčiji. To je petvratni Tipo Sport, opremljen z 1,6-litrskim motorjem Multijet DCT z 88 kW (120 KM), v rdeči barvi karoserije Passion in v kombinaciji s kontrastno črno streho ter z novo notranjostjo v črni barvi Total Black. Ta mejnik potrjuje uspeh modela, ki je ključni igralec v svojem segmentu v Italiji in je med desetimi najboljšimi v štirih evropskih državah, kot tudi drugi najbolj globalni avtomobil znamke Fiat, z več kot 70 % prodanih vozil zunaj Italije.

 

Če prodajne številke njegovega predhodnika, lansiranega leta 1988, prištejemo tistim iz sedanje serije, skupna proizvodnja znaša več kot 2.100.000 avtomobilov. V življenjski dobi, ki traja že več kot enaintrideset let, ta številka dokazuje, kako zelo potrošniki cenijo prirojeno sposobnost znamke Fiat, da vedno zagotavlja najvišjo stopnjo udobja in prostornosti po konkurenčni ceni v svojem segmentu. In kot sporoča najnovejši oglaševalski film, “Tako malo je treba, da dobite še več”.

 

Na voljo so tri karoserijske različice modela Tipo (Tipo Sedan, Tipo Station Wagon in Tipo s petimi vrati) in štiri posebne serije (Street, Mirror, S-Design in Sport), ki lahko zadovoljijo potrebe številnih uporabnikov   različnih starosti, okusov in potreb po mobilnosti. S-Design in Sport bosta navdušila mlade, dinamične voznike, ki od vozila pričakujejo močan in športni značaj, ki je v nivoju opreme Sport še posebej poudarjen. Mirror je namenjen uporabnikom, ki jim veliko pomenijo prostor, modularnost in želijo biti vedno povezani, medtem ko je Street idealen za mlade, ki želijo uživati v atraktivnem slogu, prostornosti in udobju, po čemer družina Tipo upravičeno slovi. Z drugimi besedami, model Tipo ima vse prepoznavne lastnosti znamke Fiat: praktičnost, enostavnost in značaj. Zato je vsak od 500.000 izdelanih avtomobilov Tipo prilagojen tako, da lahko zadovolji potrebe po mobilnosti in ustreza okusu čisto vsake stranke.