Model Panda Cross je osvojil prvo mesto v kategoriji križancev v okviru »Nagrad za avtomobil 4×4 leta 2019« revije 4X4 v Združenem kraljestvu

Model Panda Cross je osvojil prvo mesto v kategoriji križancev v okviru »Nagrad za avtomobil 4×4 leta 2019« revije 4X4 v Združenem kraljestvu

  • Model Panda Cross je drugo leto zapored osvojil prvo mesto v kategoriji križancev na podelitvi nagrad revije 4×4 Magazine.
  • Žirijo, ki jo sestavljajo poznavalci vozil s štirikolesnim pogonom, je navdušil izbor motorjev, terenske zmogljivosti in zabavna vožnja, ki jo ponuja model Fiat Panda Cross.

 

Panda Cross je vnovič osvojila prvo mesto v kategoriji križancev na podelitvi letošnjih nagrad »4×4 of the Year 2019«, ki jih podeljujejo pri reviji 4×4 Magazine.
Fiat Panda je že drugo leto zapored opravila z neizprosno konkurenco v vedno bolj rastočem segmentu, ter vnovič zasedla prestol najboljšega križanca. Žirijo je navdušil živahen motor, dober oprijem ter faktor zabavnosti, zaradi česar so člani žirije med vožnjo še posebej uživali.
Od leta 2004 je model Panda vodilni avtomobil svojega segmenta v Evropi. Doslej je bilo prodanih 7,5 milijona primerkov, tako da ima model v Evropi največ uporabnikov.
Urednik revije 4×4 Magazine Alan Kidd je izjavil: »Ne vem, ali je že kateri avtomobil v preteklosti tako dosledno zmagoval v svojem razredu, kot to velja za model Panda Cross. Trg se resda stalno spreminja, vendar avtomobil v čudovitem slogu ohranja, kar ponuja, hkrati pa se nenehno izboljšuje.« Nadaljeval je s pohvalo terenskih zmogljivosti: »Model ni zasnovan kot neprekosljivo terensko vozilo, vendar je zaradi nizke teže in skromnih mer na neravnem terenu izjemno okreten ter suveren. Precej daleč ga je treba prignati, če želite seči do roba njegovih zmogljivosti.«
Nagrade za najboljša vozila s štirikolesnim pogonom revije 4×4 Magazine, ene največjih britanskih strokovnih revij za vozila s štirikolesnim pogonom, že več kot 25 let opredeljujejo segment. Skupina izkušenih strokovnjakov za vozila s štirikolesnim pogonom ocenjuje širok nabor vozil, ki sestavljajo ta razred, pri čemer se posveti vsem vidikom – od udobja, kakovosti in terenskih zmogljivosti do stroškov nakupa ter lastništva.
Ta pomembna zmaga se uvršča med številne druge dosežke modela Fiat Panda, vključno s temi, da je bil to prvi mestni avtomobil, ki je ponudil tehnologijo štirikolesnega pogona, prvi avtomobil, ki se je povzpel na višino 5.200 metrov in dosegel bazni tabor na Mount Everestu, ter prvi mestni avtomobil s pogonom na zemeljski plin s serijsko proizvodnjo.