Nakit Bulgari na ogled s Fiatom 500

Nakit Bulgari na ogled s Fiatom 500

  • Fiat in Bulgari sta sklenila prestižno partnerstvo.
  • Za 300 draguljarn Bulgari po vsem svetu so proizvedli 1.600 posebnih modelčkov Fiat 500.
  • Ti avtomobilčki bodo prevažali veličastne kose nakita Bulgari ter predstavljali izbran italijanski okus in slog.

Fiat in Bulgari s prestižnim partnerstvom sodelujeta v Bulgarijevi kreativni kampanji »Rimske počitnice«, ki izraža živahnost in »joie de vivre« ali radost življenja dveh italijanskih znamk po svetu.

Za kampanjo je bilo proizvedenih 1.600 izjemnih glinenih avtomobilčkov zgodovinskega modela Fiat 500F v razmerjih 1 : 6 in 1 : 12, ki bodo krasili izložbena okna približno 300 draguljarn Bulgari po vsem svetu. Ti avtomobilčki bodo prevažali ugledne »potnike« – veličastne kose nakita Bulgari – ter tako predstavljali najbolj izbran italijanski okus in slog.

Belo-zlati modelčki so reprodukcije najbolj priljubljenega modela Fiat 500 doslej, to je serija F, ki se je proizvajala med leti 1965 in 1972. Letošnjega 4. julija je bil umetniški status modela tudi uradno priznan, saj so v newyorškem muzeju sodobne umetnosti (MoMA) eno vozilo uvrstili v stalno zbirko. Gre za zaslužen poklon kultnemu malemu Fiatu 500, ki letos obeležuje 60 let. Fiat 500 je simbol italijanske ustvarjalnosti, ki navdihuje umetnike in oblikovalce po vsem svetu, ter edinstven izraz lepote in umetnosti.

Projekt 500 se popolnoma sklada z Bulgarijevo poletno kampanjo »Rimske počitnice«, poimenovano po slavnem filmu z Audrey Hepburn in Gregoryjem Peckom v glavnih vlogah. Nova oglaševalska akcija se odvija v Rimu kjer najdemo najslovitejše kulturne spomenike in tudi znana prizorišča iz sveta zabave ter vzbuja hedonistično dušo večnega mesta. Neustavljivo privlačna radost življenja, ki sije iz risb mlade in že uspešne umetnice Lotte Nieminen, se dobro sklada z zabavnim in vedrim značajem Fiata 500, ki je svetovni ambasador Italije in simbol množičnega lastništva avtomobilov.

Modelčku Fiat 500 se je pridružila pomanjšana različica še enega italijanskega simbola, to je skuter Vespa.

Nekaterih izdelkov, ki izhajajo iz ustvarjalnega industrijskega obdobja povojne Italije – Fiat 500 in Vespa sta dobra primera tega obdobja -, ni mogoče oceniti zgolj po videzu. Imajo revolucionarno obliko in zasnovo, so posebej mikavni, na novo opredeljujejo družben pogled in spadajo med osrednje mojstrovine industrijske zgodovine. Fiat 500 je pustil velik pečat v avtomobilski industriji, vendar nikoli ni bil zgolj avtomobil. V 60 letih zgodovine se je zasidral v kolektivno zavest ter postal industrijska ikona z izjemno umetniško in kulturno vrednostjo.