Novi 500L S-Design – občutek športnosti, zasnovan za mlade družine

Novi 500L S-Design – občutek športnosti, zasnovan za mlade družine

  • Posebna izvedba modela 500L je najnovejša pridobitev družine Fiat S-Design, ki že vključuje modele 500X, petvratni model Tipo in model 124 Spider.
  • Izvedba je namenjena mladim urbanim voznikom, saj posebna izdaja 500L S-Design poudarja živahnost »kulskosti in zmogljivosti« tega Fiatovega modela.
  • Zasnovan je na modelu Cross, lastnosti novega križanca 500L S-Design pa so višja oddaljenost od tal, športni videz, ekskluzivna bronasta mat barva in bleščeča črna streha, poleg tega je opremljen z dvobarvnimi litimi platišči R17 s poudarki končne obdelave tipa Myron in ima posebno športno notranjost.
  • Najnaprednejši sistem povezljivosti s sistemom Uconnect HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik zagotavlja popolno povezljivost s pametnimi telefoni, saj podpira povezovanje z Apple CarPlay in Android AutoTM.
  • Na voljo so zmogljivi bencinski in dizelski motorji, skladni s standardom Euro 6/D.
  • Model 500L S-Design želi okrepiti uspeh modela, ki je bil na trgu prvič predstavljen leta 2012 in je že več kot pet let zapored na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji pa je neizpodbiten zmagovalec.

Urbana športnost in prepoznaven slog. Prihaja Fiat 500L S-Design – posebna izdaja, ki raziskuje nov način biti »kulski in zmogljiv«. Model dopolnjuje družino S-Design, ki izraža v hipu opazno ekskluzivnost, dinamičnost in osebnost.
Zasnovan je na modelu Cross, križancu modela 500L, in sicer tako, da se izogne vsakodnevni rutini ter izstopa z nezgrešljivo športnim videzom in popolno serijsko opremo. Zasnova popolnoma spoštuje legendarni značaj modela Fiat 500, novi 500L S-Design pa je pripraven odgovor na potrebe sodobnih mladih družin, še zlasti tistih, ki želijo biti aktivne in ostati povezane.
Novi model 500L S-Design je najnovejša pridobitev družine, ki si je v zadnjih mesecih odrezala dobršen kos pri prodaji z modeli 500X, Tipo in 124 Spider. Posebna izdaja, ki združuje dva svetova znamke Fiat v enem – uporabnost in čustva. Model 500L S-Design še zlasti cilja na moške, ki jih zanimajo najnovejši modni in tehnološki trendi.
Zunanjost nove posebne izdaje združuje videz modela Cross in višjo oddaljenost od tal z ekskluzivno bronasto mat obleko in bleščečo črno streho, privlačno končno obdelavo tipa Myron pri letvah, kljukah vrat, pokrovih ogledal, obrobah zadnjih luči, zaščitne plošče podvozja in mreže hladilnika ter dvobarvnih litih platiščih R17 v sijajni črni barvi s poudarki končne obdelave tipa Myron. Meglenke in zatemnjena zadnja stekla zaokrožajo zunanji videz modela 500L S-Design. Enako športno vzdušje se nadaljuje v notranjosti. Teksturirana črna mat armaturna plošča je okrašena z bakrenim logotipom »500«, na voljo je posebno črno oblazinjenje S-Design – vse to in številne druge značilnosti prispevajo k uspehu modela. Od predstavitve leta 2012 je model 500L zadnjih pet let zapored na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji pa je neizpodbiten zmagovalec. Lani februarja je bil izdelan petstotisoči model 500L, kar je dosežek, ki se sklada z odličnimi prodajnimi dosežki modela. Trenutno je vodilni v svojem razredu v Italiji, Srbiji in Turčiji, medtem ko se v Španiji, Franciji, Švici, Belgiji, Grčiji, na Danskem in Portugalskem uvršča med prve tri.
Drzen videz modela 500L S-Design bogati širok nabor serijske opreme, ki vključuje ABS, ESP, šest varnostnih blazin, tempomat, večfunkcijski volanski obroč v usnju techno, 3,5-palčni barvni zaslon TFT, deljivo zadnjo klop v razmerju 60 : 40 ter dnevne luči LED. V modelu 500L S-Design je poleg tega na voljo najnaprednejši sistem povezljivosti Uconnect HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki zagotavlja popolno povezljivost z mobilnimi telefoni, saj podpira povezovanje z Apple CarPlay in Android AutoTM.

 

Športni pridih – slog, ki v hipu očara

Zasnovan je bil z mislijo na mlade mestne voznike, zato model 500L S-Design izstopa z ekskluzivno in edinstveno bronasto mat obleko in bleščečo črno streho ter s privlačno končno obdelavo tipa Myron pri stranskih letvah, kljukah vrat, značilnih obrobah spredaj, obrobah zadnjih luči, oblogi prtljažnika in pokrovih ogledal. Športni videz nove posebne izdaje potrjujejo zatemnjena zadnja stekla in nova dvobarvna lita platišča R17 (sijajna črna in Myron).
Eleganten športni videz se nadaljuje v notranjosti, izražen je s številnimi temnimi deli, vključno s črno mat teksturirano armaturno ploščo, na kateri je logotip »500« bakrene barve. Opazna posebna črna tkanina S-Design in oblazinjenje skuba, športni dvojni šivi ter logotip »500« bakrene barve naredijo potniško kabino še izrazitejšo. Na voljo so tudi sedeži s črnimi usnjenimi vstavki, ki opaznemu sodobnemu in mlademu okolju dodajo ščepec elegance.
Model 500L S-Design je poleg ekskluzivne dvobarvne kombinacije bronaste mat z bleščečo črno streho na voljo tudi v barvah Gelato White, Donatello Bronze, Moda Grey, Toscana Green (vse so lahko v kombinaciji s črno bleščečo streho) in v črni barvi.

UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM

Snovanje pametnih rešitev za olajšanje in izboljšanje življenja za volanom, ki so dostopne vsem, se popolnoma sklada s poslanstvom znamke Fiat. Novi model 500L S-Design pri tem ni izjema, saj je serijsko opremljen s sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom ter je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Gre za razvojni dosežek, ki bo zadovoljil kupce, navdušene nad povezljivostjo in najnovejšimi trendi na področju informacijsko-razvedrilnih sistemov. Na voljo je tudi inovativni sistem Mopar® Connect, ki združuje storitve pomoči na daljavo in nadzorne funkcije, kar zagotavlja brezskrbnost na poti in stalni nadzor, ki je na dosegu pametnega telefona.
Sistem Uconnect™ najnovejše generacije ima 7-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo ter vključuje vmesnik Bluetooth za prostoročno telefoniranje, sistem pretakanja glasbe, bralnik besedilnih sporočil in glasovno prepoznavanje, vhode AUX in USB z integracijo naprav iPod ter ukazne tipke na volanskem obroču. Na voljo sta tudi na novo zasnovana kamera za vzvratno vožnjo, ki omogoča prikaz izjemno ostre slike in dinamičnih črt, ter vgrajena navigacijska naprava TomTom s prikazom 3D-zemljevidov in storitvijo IQ Routes. Zavoljo Mopar® Map Care, storitve FCA, ki je vključena v nabavno ceno avtomobila ali navigacijske naprave, bo navigacijska naprava vedno posodobljena, posodobitve pa so prenesene neposredno z uradnih spletnih mest.
Poleg tega so uporabniki vedno povezani s storitvami UconnectTM LIVE. Če uporabniki v svoj pametni telefon iz spletne trgovine App Store ali Google Play Store prenesejo brezplačno aplikacijo UconnectTM LIVE, lahko v celoti izkoristijo prednosti storitve UconnectTM LIVE, vključno s pretakanjem glasbe s storitvama Deezer in TuneIn, prejemanjem novic agencije Reuters, povezano navigacijo s storitvijo TomTom LIVE ter ohranjanjem stika s prijatelji s funkcijo Facebook Check-in in prek Twitterja. Poleg vsega sta na voljo še sistema eco:Drive in my:Car – varčevanje in okolju prijazna vožnja sta vedno pod nadzorom, kamor koli se voznik odpravi.
Najbolj edinstvena funkcija sistema UconnectTM je povezljivost s sistemom Apple CarPlay, ki je pameten in najvarnejši način za rabo iPhona med vožnjo, poleg tega je združljiv še s sistemom Android AutoTM, zato lahko izkoristite vse možnosti, ki jih ponuja Google.
Aplikacija Apple CarPlay prikazuje navodila za pot, ki so optimizirana glede na prometne razmere, lahko se uporablja tudi za klicanje, pošiljanje besedilnih sporočil in predvajanje glasbe, medtem ko ostanete osredotočeni na cesto. Le priključite svoj iPhone in se odpeljete.
Apple CarPlay deluje tudi z drugimi aplikacijami, ki so nameščene v iPhonu, kot so na primer priljubljene aplikacije za predvajanje glasbe, sporočanje in glasovno upravljanje. CarPlay omogoča glasovno upravljanje pomočnice Siri in je posebej prilagojen za upravljanje med vožnjo.
Sistem je prav tako združljiv s sistemom Android Auto™ in omogoča nadaljevanje izkušnje iz sistema Android v vozilu, tako da zrcali aplikacije in storitve osrednjega zaslona, izdelan pa je tako, da omogoča pridobivanje podatkov med vožnjo preprosto in varno.
Voznik lahko uporablja aplikacijo Google Zemljevidi™, da pridobi navodila za pot, ter preprosto dostopa do glasbe, večpredstavnostne vsebine in priljubljenih aplikacij za sporočanje. Preprosta in takojšnja interakcija z napravami zagotavlja priročnost glede ohranjanja istega operacijskega sistema tudi v vozilu – za nenehno povezano in varno vožnjo, kar pomeni visoko kakovost življenja v vozilu in izboljšano ergonomijo.
Kadar je z vozilom ali združljivim avdio sistemom povezan pametni telefon s sistemom Android, se aplikacije Android Auto prikažejo na zaslonu avtomobila. Za več informacij o združljivosti s sistemom Android Auto obiščite spletno stran support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play in Google Zemljevidi so registrirane blagovne znamke družbe Google LLC.

Apple CarPlay je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc.

 

Učinkoviti in zmogljivi motorji, skladni s standardom Euro 6/D

Motorji so skladni s strožjimi omejitvami standarda Euro 6/D, Fiat 500L S-Design pa je na voljo z 1,4-litrskim bencinskim motorjem Fire s 74 kW (95 KM) in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 1,3-litrskim turbodizelskim motorjem MultiJet II s 74 kW (95 KM) in ročnim ali robotiziranim menjalnikom Dualogic ter 1,6-litrskim motorjem MultiJet z 88 kW (120 KM) in ročnim menjalnikom.
1,4-litrski motor Fire s 74 kW (95 KM) ima nadgrajeno programsko opremo, da lahko zadosti novim omejitvam, medtem ko imajo osveženi dizelski motorji nov združen sistem, ki združuje tehnologijo SCR (selektivna katalitična redukcija) z vbrizgavanjem tekočine AdBlue* za zmanjšanje izpustov dušika (NOx), ter filter DPF (filter trdnih delcev) za zajem in zmanjšanje nabranih delcev. To pomeni, da motorji dosegajo trenutno najvišje standarde ekološke združljivosti na trgu za dizelske motorje, in to ne na račun svoje zmogljivosti.
Močnostne in navorne krivulje potrjujejo odličnost družine MultiJet II v zmogljivosti in učinkovitosti tudi z najnovejšimi posodobitvami, kar kaže optimalni navor pri nizkih vrtljajih. 1,3-litrski motor MultiJet II zmore 74 kW (95 KM) in največji navor 200 Nm pri 1.500 vrt./min., medtem ko 1,6-litrski MultiJet II zmore 88 kW (120 KM) in ima največji navor 320 Nm pri le 1.750 vrt./min.

* AdBlue® je raztopina, ki vsebuje 32,5 % sečnine visoke čistosti in 67,5 % demineralizirane vode.