Novi Fiat 500 Collezione maneken na modnih revijah po Evropi

Novi Fiat 500 Collezione maneken na modnih revijah po Evropi

  • Novi Fiat 500 Collezione bo obiskal glavne evropske modne prestolnice, preden se bo odpeljal v London, Berlin, Madrid in Pariz.
  • V znak spoštovanja brezčasnega sloga 500 nosi nova posebna izdaja Collezione prekrasno obleko »Primavera« iz dveh barvnih tonov, kar nakazuje, da je prišla pomlad.
  • Ironičen oglas 500 Collezione. Sam svoj navdih bo kmalu pokazal, kako moden je avtomobil s svojimi ekskluzivnimi kombinacijami barv in materialov, ukrojeno pozornostjo za detajle ter frajersko in elegantno osebnostjo.
  • Fiat 500, ki je v svojem enajstem letu, se je s prodanimi več kot 58.000 primerki v letošnjem prvem četrtletju v Evropi odrezal najbolje doslej.

 

Vznemirljiva turneja, ki bo posebni model 500 Collezione odpeljala v glavne evropske prestolnice, se začenja v Milanu. Luči bodo usmerjene v eleganten model, ki se bo za razliko od filmskih zvezd za fotografe, novinarje in vplivneže opazno šopiril na rdeči preprogi.  Izvirno potovanje, posvečeno najnovejši Fiatovi izdaji, se lahko začne le v italijanski prestolnici mode, potem pa se karavana odpelje proti Londonu, Berlinu, Madridu in Parizu. Vsako od teh glamuroznih in simbolnih mest se ponaša s posebnostmi, ki mesto naredijo za prestolnico sloga, umetnosti in mode.

Lastniki avtomobilov Fiat 500 in mnogi člani uradnega kluba 500 bodo pozdravili novi model 500 Collezione, pridružili pa se jim bodo še privrženci italijanske kulture, da bi si ogledali očarljivi novi model, ki praznuje brezčasen slog in oblikovanje 500, svoj pregovorni prefinjen videz in osebnost, ki je vedno v trendu. V svetu avtomobilizma se je nedvomno izkazalo, da je model 500 brezčasna ikona. V svojem enajstem letu je s prodanimi več kot 58.000 primerki v letošnjem prvem četrtletju zabeležil doslej najboljši rezultat v Evropi.

 Njegova zmožnost, da pritegne pozornost, je navdihnila tudi oglas 500 Collezione. Sam svoj navdih, ki bo kmalu predvajan v več državah. Madrid – tudi ena od postaj na evropski turneji, je bil izbran kot sijajno okolje za film, ki ga je za kreativno agencijo Leo Burnett režiral Laszlo Kadar. Ta ironični in izvirni oglas bo na mednarodni ravni glede na trg predvajan na spletu in/ali televiziji, model 500 Collezione pa prikazuje kot vrhunski model, vajen pojavljanja na najslavnejših pistah sveta. Elegantni avto je v premišljeni preobleki iz dveh barv prikazan na ulicah španske prestolnice, obkrožen z mobilnimi telefoni, ki so postali novodobna zamenjava za zastarele filmske kamere. Vozi ga lep mlad model z vključenim načinom za snemanje selfijev. Model 500 Collezione se lahkotno kot diva spremeni v režiserja oglasa, pri tem pa poudarja svoje detajle. Na koncu se odloči, da je dekle v zadnjem kadru odveč, saj je pravi model revije avto sam.  Ni naključje, da je to naravnost najboljša vloga izvirne italijanske umetnine, ki že desetletja navdihuje modo, družbo in navade, kar povzamejo tudi besede »kult za vedno«.

Vse je pripravljeno, da pokažemo ta izjemni avtomobil, ki ima v najboljšem slogu 500 frajersko in elegantno osebnost, izhaja pa iz neverjetne pozornosti za detajle ter ekskluzivne kombinacije barv in materialov.
Model 500 Collezione je bil predstavljen na nedavnem ženevskem avtosalonu in je nezgrešljiv v svojem slogu, saj ima vse lastnosti ene najslavnejših italijanskih svetovnih ikon, ki se razvija že več kot šestdeset let, hkrati pa ostaja zvest svojim vrednotam. To je drža avtentične italijanske mojstrovine, ki je okužila svet avtomobilizma ter postala navdih umetnosti, modi in oblikovanju.

Na voljo je kot kombilimuzina ali ekskluzivnejši kabriolet, posebni model 500 Collezione pa odlikujejo slogovne podrobnosti, ki odražajo sodobno reinterpretacijo značilnega oblikovnega podpisa znamenitega predhodnika, in sicer posebne kromirane obrobe na sprednjem odbijaču, pokrovu motorja in pokrovih ogledal. Na voljo je tudi v izbranih poletnih barvah, med drugim lahko izberete dvobarvno (bela in siva) barvo »Primavera« ali dvobarvno (bela in zelena) barvo »Acquamarina« poleg barve »Taormina Ivory«, kot alternativa sladoledno beli in barvi »Blu dipinto di Blu«, vse to pa je okrašeno z zaščitno vseobsegajočo lepotno linijo siva/bela/siva in platišči R16. To lepoto povezuje opazen kromiran napis »Collezione« v ležeči pisavi na pokrovu prtljažnika.

Notranjost prežemajo izvirne oblikovne rešitve in je ravno prav zadržana, da se ji ni mogoče upreti. Armaturna plošča povzema barve zunanjosti, in sicer belo pri dvobarvni kombinaciji »Primavera« in zeleno pri dvobarvni kombinaciji »Acquamarina«. Svežo barvno podobo v notranjosti nadaljujejo dvobarvni progasti sivi sedeži, strop slonokoščene barve in vezen logotip 500.  Vezen logotip »Collezione« je tudi na preprogah.

Nova posebna izdaja ponuja tudi najboljšo tehnologijo na področju povezljivosti. Po naročilu je na voljo 7-palčni informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect HD LIVE z vgrajenima funkcijama Apple CarPlayTM in Android AutoTM ter navigacijo z zemljevidi TomTom. Med izbiro tehnike v avtu je na voljo 7-palčni zaslon TFT, ki je največji v svoji kategoriji, glasbeni navdušenci pa lahko izberejo sistem Hi-Fi Beats Audio. Ta posebna izdaja je na voljo z vsemi motorji, ki so na izbiro pri modelu 500.

Eleganten, moden in tehnološko dovršen – posebna izdaja 500 Collezione je najnovejši poklon ikoničnemu Fiatu in sledi smernicam posebnih izdaj, ki so bile izdane lani ob obeležitvi 60. obletnice. Ni naključje, da je bil Fiat 500 vedno tisti, ki postavlja smernice v svoji kategoriji, hkrati pa ostaja zvest svojemu slogu, čeprav se pogosto pojavlja v raznolikih, a vedno ekskluzivnih izvedbah. To je le ena od skrivnosti njegove večne mladosti. Med najbolj priljubljene različice v zadnjem desetletju sodijo 500C by Gucci, 500 by Diesel, 500 Riva ter nedavni različici 500-60esimo in Anniversario, ki sta posvečeni 60. obletnici. Nova različica 500 Collezione je izjemen primer najboljše italijanske tradicije, ki svet še vedno prevzema z eleganco, slogom in sodobnostjo.