Novi različici Mirror in Street sta obogatili izbiro modelov Fiat Tipo

Novi različici Mirror in Street sta obogatili izbiro modelov Fiat Tipo

  • Novi različici Mirror in Street sta najnovejši pridobitvi družine Fiat Tipo. Vsakdo, ki so mu mar tehnologija, slog in konkurenčnost, se bo ozrl po teh modelih, saj dopolnjujejo nabor avtomobilov, ki so namenjeni mlajšim kupcem.
  • Model Tipo Mirror je prepoznaven po novi barvi Venezia Blue in kromiranih detajlih ter je serijsko opremljen s sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je združljiv s sistemoma Apple CarPlay in Android AutoTM.
  • Model Street ponuja brezkompromisno udobje. Poleg ključnih zmagovalnih lastnosti modela Tipo, kot sta prepričljiva vsebina in nizka cena, se ta model ponaša še s slogom, s katerim izstopa v urbani množici.
  • Modela Fiat Tipo Mirror in Fiat Tipo Street sta na voljo v 4-vratni in 5-vratni izvedbi, na voljo je tudi karavanska različica.
  • Bencinski in dizelski motorji, opremljeni z ročnim ali samodejnim menjalnikom.
  • Oprema in cene se razlikujejo glede na državo, podatki v spodnjem besedilu pa so skupni vsem trgom. Vse podrobnosti in cene so na voljo na lokalnih spletnih mestih za medije.

 

Nova modela Fiat Tipo Mirror in Fiat Tipo Street sta obogatila družino modela Tipo, vozniki pa bodo cenili povezljivost, dostopnost in privlačen videz. Prvi je namenjen kupcem, ki jih zanima povezljivost in sledijo sodobnim trendom na področju informacijsko-razvedrilnih sistemov. Drugi je namenjen mladim, ki se bodo že čez kratek čas prelevili v odrasle in si želijo vrhunsko udobje brez kompromisov: veliko vsebine za malo denarja. Vse tradicionalne lastnosti modela, ki so osnova za njegov uspeh, še vedno ostajajo – prostornost, praktičnost in prilagodljivost. Zato ni naključje, da so vozila iz družine Tipo v Italiji vodilna po prodaji v svojem segmentu, v sedmih evropskih državah pa so med desetimi najbolje prodajanimi. Okoli 70 odstotkov vozil Fiat Tipo je prodanih zunaj Italije. Družina vozil Tipo je vseskozi uspešna že od samega začetka, dobila je tudi naziv »Best Buy Car 2016«. Naziv podeljuje 26 novinarjev, zbranih v odboru »Autobest«, ki pišejo za najboljše evropske avtomobilistične revije. Gre za globalni model, ki združuje vse lastnosti avtomobilov sodobnega časa in so tudi tipične za Fiat – uporabnost, preprostost in značajnost. Njegova globalnost se kaže v zasnovi, saj je plod sodelovanja mednarodne ekipe strokovnjakov, in sicer od oblikovalcev in inženirjev do produktnih in marketinških strokovnjakov iz Italije, Turčije, Koreje, Španije, Rusije in Avstrije – globalnost je torej že v njegovi naravi. Lani je na primer Tipo iz serijske proizvodnje prevozil svet v 133 dnevih. Avtomobil je prevozil 41.000 kilometrov, na cesti je preživel 400 ur, potrebno ni bilo nobeno dodatno popravilo, prečkal je 22 držav in zapeljal v 122 mest, kjer je vedno pritegnil pozornost in požel odobravanje množic.
Oprema in cene se razlikujejo glede na državo, podatki v spodnjem besedilu pa so skupni vsem trgom. Vse podrobnosti in cene so na voljo na lokalnih spletnih mestih za medije.

 

Fiat Tipo Mirror – tehnologija in eleganca

Posebna izdaja Mirror združuje posebne funkcije in ekskluzivne barvne kombinacije, kar je popolna kombinacija tehnologije in sloga, značilnega za model Tipo. Povezljivost je del serijske opreme in sistema UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je združljiv s sistemoma Apple CarPlay in Android AutoTM. Avtomobil, opremljen s temi naprednimi zmožnostmi, postane podaljšek voznikovega pametnega telefona, vozniku pa omogoča dostop do glavnih aplikacij naprave varno izza volana, ne da bi ga bilo treba spustiti iz rok. Tipo Mirror je tudi lep. V dodatni opremi je na voljo popolnoma nova ekskluzivna barva karoserije Venezia Blue, ki se krasno poda k očarljivim kromiranim detajlom, kot so na primer kljuke na vratih, stranske letve, spodnji del mreže hladilnika, obrobe meglenk in pokrovi ogledal.
K popolnemu videzu prispeva tudi posebni znak »Mirror« na stebričku in platišča R16 z diamantnim leskom.
Android Auto, Google Play in Google Zemljevidi so registrirane blagovne znamke družbe Google LLC.
Apple CarPlay je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc.

 

Mopar® Connect: povezava na daljavo, najboljša zaščita

Mopar® Connect je inovativni paket povezanih storitev, namenjenih varnosti in oddaljenemu nadzoru vozila, pri različici Mirror je na voljo kot dodatna oprema. Integrira se s storitvami UconnectTM LIVE in doda nove funkcije, kot sta pomoč na cesti, vključno s pomočjo pri prometnih nesrečah, ali ugotavljanje lokacije vozila po kraji. Sistem je prav tako mogoče uporabljati za nadziranje nekaterih funkcij vozila na daljavo, na primer opozorilo, če avtomobil preseže določeno hitrost ali zapusti območje, poprej omejeno na zemljevidu. Mopar® Connect uporabnikom na pametnem telefonu ne nazadnje omogoča preprosto iskanje parkiranega avtomobila ter ogled podatkov o stanju avtomobila, količini natočenega goriva in napolnjenosti akumulatorja.
Poslovnim in profesionalnim uporabnikom je na voljo tudi različica Mopar® Connect za upravljanje službenih vozil, ki je bila razvita skupaj s podjetjem Targa Telematics. Ta različica poleg osnovnih storitev ponuja še popoln paket za učinkovit in pregleden nadzor nad upravljanjem flot.

 

Fiat Tipo Street – dostopna lepota

Fiat Tipo Street cilja na mlade, ki želijo dinamično, lepo in dostopno vozilo. Nova različica Street, ki izžareva trendovski značaj, je opremljena z novimi bleščeče črnimi platišči R16 in toniranimi stekli ter ima kontrastne temne detajle na pokrovih ogledal, mreži hladilnika ter zunanjih in notranjih kljukah vrat. Drzen videz dnevnih luči v tehnologiji LED in posebna značka utrjujeta urbani značaj te posebne izdaje. Gre za popoln paket, ki je ravnovesje italijanskega oblikovanja, izdelanega značaja in sloga, ne da bi pri tem trpela uporabnost. Model Tipo je v vsakem pogledu privlačen in praktičen, različica Street pa vsem njegovim že dobro poznanim lastnostim še doda ščepec dinamičnosti. Povedano drugače – združuje slog, s katerim izstopa v urbani množici, osnova pa so ključne zmagovalne lastnosti modela Tipo, to so prepričljiva vsebina in nizka cena ter brezkompromisno izjemno udobje.

 

Široka izbira

Posebni različici Mirror in Street sta na voljo v 4-vratni in 5-vratni izvedbi, na voljo je tudi karavanska različica, izbirate lahko med vsemi razpoložljivimi motorji, ki ustrezajo strogim merilom WLTP. Na voljo so 1,4-litrski bencinski motor T-Jet z 71 kW (95 KM) ali 89 kW (120 KM) ter 1,3-litrski dizelski motor MultiJet z 71 kW (95 KM) in 1,6-litrski dizelski motor MultiJet z 89 kW (120 KM), opremljeni so lahko tudi s samodejnim menjalnikom DCT.