Panda Waze: najbolj družaben mestni avto vseh časov

Panda Waze: najbolj družaben mestni avto vseh časov

  • Novi mejnik za rekordno Pando: Panda Waze je prvi mestni avtomobil, ki nosi ime Waze. Povezan je namreč z aplikacijo za navigacijo Waze in je nasploh tisti avtomobil iz družine Panda, ki je do zdaj najbolj spreten z družabnimi omrežji.
  • Waze je veliko več kot navigacijska storitev: izogiba se gostemu prometu, vodi vas do bencinskega servisa in vas spomni, kje ste parkirali.
  • V njenem videzu je prepoznaven duh modela Cross, v sebi pa nosi družabno in visokotehnološko dušo.
  • Zahvaljujoč integraciji aplikacij Waze in Panda Uconnect, ki jo je razvilo podjetje Mopar®, se lahko vozniki izognejo gostemu prometu in najdejo najboljšo pot, ki jo lahko na podlagi nasvetov skupnosti v realnem času takoj prilagodijo, ter uporabljajo še številne druge funkcije.
  • Panda Waze bo postopoma na voljo pri vseh pooblaščenih prodajalcih vozil Fiat po Evropi, cene po trgih pa se bodo razlikovale.
  • Fiat Panda je zadnjih 14 let vseskozi najbolj prodajan mestni avtomobil v Evropi.
  • V prvi četrtini leta 2018 sta bila Fiat Panda in Fiat 500 na čelu svojega segmenta v Evropi s skupnim 28,4-odstotnim tržnim deležem.

 

Ko najbolj priljubljen model v vrstah znamke Fiat sreča najbolj družaben navigacijski sistem na svetu, se rodi Panda Waze – tehnološki biser, ki nadaljuje poslanstvo modela: iskati najbolj pametne rešitve, poenostavljati in izboljševati življenje za volanom ter biti dostopen vsem.

Nova posebna serija Panda Waze je serija prvih mestnih avtomobilov v segmentu, ki vključuje integracijo znamenite aplikacije za navigacijo Waze in prav tako dobro znane aplikacije Panda Uconnect, ki omogoča njuno sočasno uporabo in preklapljanje med njima preprosto z dotikom zaslona pametnega telefona.

To digitalno kombinacijo je razvilo podjetje Mopar, znamka FCA, ki skrbi za poprodajne izdelke in storitve za avtomobile skupine. Z njo se lahko vozniki osredotočijo na vožnjo, obenem pa še vedno uživajo širok nabor storitev. Prav nobenega dvoma ni, da je Panda Waze idealen avtomobil za zamenjavo dnevne rutine z mestnimi pustolovščinami, izmenjavo fotografij, potovalnimi nasveti in doživetji za volanom.
Nova Panda Waze je tudi stičišče dveh velikih skupnosti: 7,5 milijona oboževalcev Fiat Pande, ki so se od leta 1980 do danes odločili za ta avtomobil v iskanju »svobode na štirih kolesih«, in več kot 100 milijonov povezanih uporabnikov aplikacije Waze po vsem svetu, ki si v realnem času dejavno izmenjujejo informacije o prometu, da bi bilo njihovo potovanje čim bolj pametno.

Vse prednosti digitalne integracije aplikacij Waze in Panda Uconnect

Nova posebna serija Panda Waze je naredila velik korak naprej v smeri infotainmenta z integracijo dveh edinstvenih aplikacij za pametne telefone: Waze in Panda Uconnect. V digitalni dobi se nenehno izmenjujejo ogromne količine podatkov, ki se spremljajo z medsebojno povezanimi napravami in uporabniku prijaznimi vmesniki. Vozniki bodo zdaj preprosto namestili pametni telefon v nosilec na armaturni plošči ter se odpeljali – povezani in varni na vsakem koraku.

Waze je aplikacija za navigacijo, s katero se vozniki lahko izognejo prometnim zamaškom ter tako prihranijo čas na vsakodnevnih in tudi drugih vožnjah. Milijoni voznikov, povezani v obsežno skupnost, vsak dan sprotno poročajo o razmerah v prometu, s čimer aplikaciji za navigacijo Waze omogočajo, da najde najboljše poti. Aplikacija kadarkoli predlaga najhitrejšo pot glede na podatke, ki jih v realnem času sporoča več kot 100 milijonov ljudi. Od informacij o prometu do podrobnosti o bencinskih servisih z najnižjimi cenami – Waze je zanesljiv spremljevalec na poti, s katerim je lažje preživeti vsakodnevne mestne pustolovščine.

Navigacija Waze je integrirana v aplikacijo Panda Uconnect za sistema Android in iOS ter omogoča, da voznik uporablja telefon kot podaljšek avtomobila in prek njega dostopa do informacijsko-razvedrilnih funkcij: preklaplja med radijskimi postajami, izbira sezname predvajanja, prilagaja glasnost, upravlja klice in sporočila, pogleda v dnevnik in preveri trenutno vreme. Aplikacija Panda Uconnect se pogovarja z vgrajenim informacijsko-razvedrilnim sistemom, ki vključuje tehnologijo Bluetooth 2.1, pretočno predvajanje zvoka in prepoznavanje glasu ter branje podatkov z nosilcev USB in v obliki MP3.

Integracija aplikacij v Pandi Waze omogoča njuno sočasno uporabo: če je na pametnem telefonu odprta aplikacija Panda Uconnect, je navigacijska storitev Waze skupaj z navodili za pot in predvidenim časom do prihoda na cilj prikazana v polju na zaslonu. Prav tako je mogoče obratno: če je odprta aplikacija Waze, je na zaslonu prikazana ikona aplikacije Panda Uconnect. Toda to še ni vse: če zmanjkuje goriva ali če je v pnevmatikah nizek tlak, se na zaslonu pametnega telefona prikaže opozorilo, uporabnik pa lahko izbere bencinski servis z najugodnejšimi cenami ali eno od delavnic v bližini, ki jih ponudi aplikacija Waze. Uporabnik preprosto izbere cilj, navigacijski sistem pa mu bo predlagal najboljšo pot.

Nova aplikacija Panda Uconnect omogoča tudi shranjevanje fotografij in videoposnetkov, posnetih v novi Pandi Waze, v galerijo voznikovega pametnega telefona, kjer jih je mogoče takoj deliti s prijatelji: še en izviren način za popestritev kratkih in dolgih poti v zanesljivi družbi inovativnih storitev ter pametnega in družabnega navigacijskega sistema.

Panda Uconnect ima tudi funkciji »Find my Car«, ki se voznikom pomaga spomniti, kje so parkirali, in »My Car«, ki omogoča preverjanje parametrov avtomobila, kot so predvideni servisi ter dostop do navodil za uporabo in vzdrževanje, ter neposredne klice v oddelek za skrb za stranke Fiat ali pomoč na cesti. Funkcija »Object Reminder« nazadnje voznika opominja, naj ne pušča predmetov v praznem avtomobilu.

V Pandi Waze je na voljo* Mopar® Connect, novi paket storitev, namenjen varnosti in oddaljenemu spremljanju vozila. Mopar® Connect z aplikacijo Uconnect Live dodaja nove povezane storitve, kot sta pomoč v primeru nesreče ali določanje lokacije vozila po kraji. Nekatere funkcije vozila je mogoče spremljati na daljavo, na primer prekoračitev vnaprej določene hitrosti ali vožnjo zunaj določenega območja na zemljevidu, ter nadzirati odklepanje in zaklepanje vrat. S paketom Mopar® Connect uživate visoko stopnjo varnosti, ste mirni in imate neprekinjen nadzor nad vozilom.

Nova Panda Waze nosi videz modela Cross in bo všeč vsem, ki govorijo jezik družabnih omrežij – zlasti milenijcem. Ta nova ciljna skupina od avtomobila pričakuje kar največjo povezljivost in svojevrsten slog po dostopni ceni. Pando Waze od zunaj prepoznamo po logotipu Waze na sprednjih odbijačih. Ima mesten in dinamičen značaj, ki ga poudarjajo črni detajli, vključno s stranskimi letvami, pokrovi stranskih ogledal, strešnimi nosilci in kljukami na vratih. Zunanjost dopolnjujejo nova polirana platišča R15. Sledi mladostnosti in dinamičnosti je mogoče najti tudi v notranjosti, kjer se novo oblazinjenje sedežev privlačno zliva z armaturno ploščo titanovo sive barve. Bogata serijska oprema vključuje radio s tehnologijo Bluetooth ter nosilec pametnega telefona na armaturni plošči, klimatsko napravo, 4 varnostne blazine, ESC s sistemom pomoči pri speljevanju v klanec, tipalo za tlak v pnevmatikah, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, sprednja vzglavnika z zaščito pred nihajnimi poškodbami vratu in po višini nastavljiv volanski obroč. Na voljo z bencinskim motorjem 1.2 z 51 kW (69 KM).

Še en rekord za najbolj prodajani avtomobil Fiat  

Nova Panda Waze ustvarja modne trende in uvaja inovativne tehnološke rešitve v svojem segmentu. Poleg tega, da je bil model Panda prvi mestni avtomobil s štirikolesnim pogonom, je bil prav tako prvi avtomobil v segmentu, nagrajen z nazivom »Avto leta« (leta 2004), istega leta pa je bil prav tako prvi mestni avtomobil, ki se je povzpel na nadmorsko višino 5.200 metrov do baznega tabora na Everestu. Dolgemu nizu rekordov se je leta 2006 pridružil naslednji, ko je Fiat Panda postala prvi mestni avtomobil s pogonom na zemeljski plin z načrtovano velikoserijsko proizvodnjo. Vse od uvedbe na trg je najbolj prodajani avtomobil s pogonom na zemeljski plin v Italiji, skupna prodaja od leta 2007 do danes pa je najvišja tudi v Evropi. Zdaj je še prvi mestni avtomobil, ki nosi ime Waze, saj funkcije te aplikacije združuje s svojim informacijsko-razvedrilnim sistemom.

Posebna serija Panda Waze bogati ponudbo mestnih avtomobilov, skupaj z modelom Fiat 500 pa je Panda prodajna uspešnica v Evropi vse od leta 2003. Vodilni položaj se je potrdil tudi v prvi četrtini leta 2018, ko sta bila Fiat Panda in Fiat 500 na čelu svojega segmenta v Evropi s skupnim 28,4-odstotnim tržnim deležem. Poleg tega je Fiat Panda neizpodbitni zmagovalec v Italiji in Grčiji ter med prvimi tremi avtomobili še v Španiji, na Portugalskem ter v Avstriji in Švici.

* Samo v začetnem obdobju nastopa na trgu bo na voljo omejeno število vozil Fiat Panda Waze z vključenim paketom Mopar® Connect.