Po Italiji in Franciji je turneja »500 Forever Young Tour« prispela v Nemčijo in tako obeležila 60. obletnico avtomobila Fiat 500

Po Italiji in Franciji je turneja »500 Forever Young Tour« prispela v Nemčijo in tako obeležila 60. obletnico avtomobila Fiat 500

• Na trgu Wiener Platz so igralci v kostumih, starinske trgovine in zgodovinski modeli 500 poustvarili vzdušje v slogu šestdesetih.
• Glavno vlogo v potovanju skozi čas ima Fiat 500 v posebni seriji, posvečeni njegovi 60. obletnici.

Tretja etapa turneje »500 Forever Young Tour«, dogodka, ki na svoji poti obiskuje nekatere najlepše trge po Evropi, je potekala pretekli konec tedna, na njej pa so se zbrali oboževalci in zbiralci tako starega kot novega avtomobila Fiat 500. Pravzaprav je posebna turneja po obisku Italije in Francije nadaljevala pot v Nemčijo, kjer je obeležila 60. obletnico kultnega avtomobila Fiat 500, ki si ostaja zvest in je hkrati vedno v koraku s časom.

Za prizorišče tretje etape je bil izbran svetovljanski München, »mediteranska prestolnica« Bavarske, znan kot »najsevernejše italijansko mesto«. Wiener Platz z značilno podobo – eden najslavnejših krajev v tem bavarskem mestu, zahvaljujoč svojemu nespremenjenemu trgu, najmanjšemu v vsem Münchnu, in slavni taverni Hofbräuhaus – je postal gledališče na prostem. Za to priložnost je znamka Fiat Wiener Platz v četrti Haidhausen preobrazila v reprezentativni vzorec šestdesetih. Scena je vključevala igralce v kostumih in starinske trgovine, cvetličarno, elegantno kavarno in barvito trgovino z živili, da bi predstavila nekaj najboljših italijanskih izdelkov.

Zvezda dogodka v Nemčiji je bila ekskluzivna posebna serija, ki se je prvič pojavila v barvah Bianco Tristrato in Pastel Avorio, s slikovitim imenom »Dolcevita«. Obiskovalci so posebno omejeno serijo pozdravili kot filmsko zvezdo iz šestdesetih in jo nenehno fotografirali. Avtomobil je izdelan samo kot kabriolet in se z moderno reinterpretacijo nekaterih slogovnih elementov, zaradi katerih je zaslovel po vsem svetu, poklanja svojemu predhodniku. Mednje sodijo armaturna plošča iz vinila, kromirana obroba na pokrovu motorja ter starinski logotip na nosu, na sredi kromiranega brkatega sprednjega odbijača ter na zadku in volanu. V avtomobilu so tudi retro poudarki, kot so cevasti elementi usnjenih prevlek v slonokoščeni barvi s kontrastnimi bordo šivi, ki se ujemajo z osrednjim pasom na armaturni plošči in dvobarvnimi predpražniki.