Posebna izdaja Mirror na voljo za izvedenki Cross modelov 500X in 500L

Posebna izdaja Mirror na voljo za izvedenki Cross modelov 500X in 500L

  • Fiat 500X in 500L Cross imata v posebni seriji Mirror še več tehnologije in sta bolje povezana.
  • 500X Mirror je na voljo tudi pri različici Urban ter je serijsko opremljen z žarometi s svetilnimi diodami ter vsemi inovacijami, ki jih je bil deležen model 500X ob predstavitvi lani septembra.
  • Modra barva najbolje izrazi tehnološko osebnost – 500X v matirani modri barvi Jeans in 500L v modri Venezia s streho v sijoči črni barvi. Bogata izbira odtenkov zaokroža vznemirljivo barvno paleto.
  • Prefinjeno oblikovanje pri modelu 500X je poudarjeno s satenastimi detajli, pri modelu 500L pa za to poskrbijo ekskluzivni svetleči dodatki.
  • Ker sta modela pisana na kožo kupcem, ki so tehnološki navdušenci, so novi modeli Mirror serijsko opremljeni s sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM.
  • Prvih sedem mesecev leta 2018 je Fiat 500X v Evropi ohranjal svoje mesto med desetimi najbolje prodajanimi avtomobili v razredu.
  • Fiat 500L je bil prvih devet mesecev leta 2018 v Evropi tretji najbolje prodajan avtomobil v razredu.

 

Posebna izdaja Mirror prinaša povezljivost in tehnologijo značaju modela Cross družine vozil 500. Prispela sta modela 500X Mirror Cross in 500L Mirror Cross. A to še ni vse: model 500X je v posebni izdaji Mirror serijsko opremljen z žarometi s svetilnimi diodami in vsemi funkcijami, ki jih je bil deležen nedavno predstavljeni model. Ti trije modeli so serijsko opremljeni s sistemom
UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Natančneje, Apple CarPlay prikazuje navodila za pot, ki so optimizirana glede na prometne razmere, ter se lahko uporablja za klicanje ali prejemanje klicev, odpiranje besedilnih sporočil in predvajanje glasbe, medtem ko ostanete osredotočeni na cesto in roke ohranjate na volanu.
Sistem je združljiv tudi s sistemom Android AutoTM. Tehnologija uporabnikom omogoča nadaljevanje Androidne izkušnje v vozilu, tako da zrcali aplikacije in storitve osrednjega zaslona ter je izdelana tako, da sproti pridobiva podatke, medtem ko vi vozite preprosto in varno.

 

Prvikrat se je dogodilo, da je paket opreme Mirror s svojimi funkcijami na voljo pri različicah, ki so zasnovane za pobeg iz mestnega vrveža in so zaznamovane s prepoznavnim videzom. Nedavno je bil 500X javnosti predstavljen s popolnoma novo podobo, slogom, tehnologijo in motorji. Nova podoba vključuje vrsto tipičnih detajlov modela 500, kot so žarometi s svetilnimi diodami, ti so del serijske opreme, ter nove notranjosti. Model 500X Mirror Cross kaže svoj značaj križanca z elementi, kot so na primer prenovljena prednja zaščita podvozja in značilni odbijači.
Podobno je tudi pri modelu 500L Mirror Cross, ki si je podobo križanca nadel z novo zaščito podvozja in mrežo hladilnika. Paket opreme Mirror prinaša edinstvene slogovne poudarke poleg že znane tehnologije, na voljo pa je tudi pri modelu 500X Urban, ki je bolj mestna interpretacija tega italijanskega križanca.

 

Fiat 500X Mirror Cross

Posebna izdaja 500X, ki temelji na paketu opreme City Cross, je zasnovana za dinamične ljudi, ki želijo biti ves čas povezani, tudi kadar se odpravijo na potep iz mesta.
Model je oblečen v lepo matirano modro obleko Jeans, ki še podkrepi njegove tehnološke zmožnosti, zaščita podvozja in strešni nosilci pa so kontrastne barve Ice Mirror. Na voljo je tudi kovinska modra barva Jeans, izbirate pa lahko tudi med barvami bela Gelato, črna Cinema, siva Moda in modra Italia. V notranjosti sta značilni posebna oprema z modrimi šivi in armaturna plošča v matirani modri barvi Jeans. Druge pomembne inovacije je moč videti na zunanjosti, kot so na primer novi žarometi s svetilnimi diodami za sodobnejši videz in za skladnost s slogovnimi značilnostmi družine 500. Ena ključnih oblikovnih značilnosti avtomobila so prepoznavne tehnološke obrobe s svetilnimi diodami okrog žarometov, ki sprednjemu delu novega modela 500X dajejo jasno in prepoznavno podobo. Zadnje luči so prav tako v tehnologiji LED, kar jih naredi še bolj posebne in prepoznavne, prav tako pa izboljša njihovo vidnost in tako zagotavlja večjo varnost na cesti. Posebna izdaja ima tudi mnogo dovršenih satenasto obdelanih poudarkov, med drugim na pokrovih ogledal, letvah, kljukah vrat in kljuki prtljažnih vrat, ter znak Mirror na stebričku, kar zaokroža videz. Za piko na i je Fiat 500X Mirror opremljen z ekskluzivnimi aluminijastimi platišči R17 z diamantnim leskom. Obširna ponudba motorjev obsega tri bencinske in štiri turbodizelske motorje MultiJet v kombinaciji z ročnim ali samodejnim menjalnikom, izbirate pa lahko med pogonom na prednji kolesi in štirikolesnim pogonom. Na voljo je ponudba novih motorjev FireFly Turbo v trivaljni izvedbi s prostornino enega litra, ki razvije moč 88 kW (120 KM) in največji navor 190 Nm v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi, ter štirivaljni 1,3-litrski motor z močjo 110 kW (150 KM) in navorom 270 Nm v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko DCT in pogonom na sprednji kolesi. Na voljo je tudi 1,6-litrski bencinski motor E-torQ z močjo 81 kW (110 KM). Moč dizelskih motorjev MultiJet sega od 70 kW (95 KM) pri 1,3-litrski različici z ročnim menjalnikom do 110 kW (150 KM) pri 2,0-litrski različici z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi. 1,6-litrski MultiJet z močjo 88 kW (120 KM) je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali pa s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko DCT, pri obeh je na voljo pogon na sprednji kolesi.

 

Fiat 500X Mirror

Posebna izdaja Mirror z vso svojo povezljivostjo je na voljo tudi pri novem modelu 500X Urban, ki je ustvarjen, da izrazi mestni življenjski slog.
Serijska oprema vključuje dnevne in zadnje luči s svetilnimi diodami, nov volanski obroč v usnju techno, novo instrumentno ploščo z enobarvnim 3,5-palčnim zaslonom TFT in dvema vhodoma USB, ročno klimatsko napravo, tempomat, električno parkirno zavoro in deljivo zadnjo klop v razmerju 60 : 40. Ponudbo opreme dopolnjujejo sistem za prepoznavanje prometnih znakov in sistem za nadzor hitrosti ter sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu (Lane Assist), šest varnostnih blazin (sprednji, okenski in stranski) in elektronski nadzor stabilnosti (ESC). Slog Mirror vključuje tudi mnogo dovršenih satenasto obdelanih poudarkov, med drugim na pokrovih ogledal, letvah, kljukah vrat in kljuki prtljažnih vrat, ter znak Mirror na stebričku. Zunanjost zaključujejo aluminijasta platišča R17 z diamantnim leskom.

 

Fiat 500L Mirror Cross

Novi Fiat 500L Mirror Cross je posvečen družinam, ki ljubijo sodobno tehnologijo. V tej posebni izdaji je najprostornejši model 500, ki je bil kadar koli izdelan, še bolj tehnološko dovršen in povezan. Temelji na paketu opreme City Cross in je odet v modro barvo Venezia, na voljo pa ima tudi bleščečo črno streho. Na voljo so tudi te barve, ki so po želji lahko kombinirane s črno bleščečo streho: modra Bellagio, bela Gelato, siva Moda in črna Cinema. V notranjosti črna ali bela armaturna plošča spominja na slog legendarnega modela 500. Vključuje vrsto posebnih poudarkov: svetleče vratne kljuke, stranske letve ter prednja in zadnja letvica poskrbijo, da 500L Mirror Cross ne bo ostal neopažen. Svoje doda tudi logotip Mirror na stebričku. Lita platišča R17 z diamantnim leskom so del serijske opreme. 500L Mirror Cross je na voljo z 1,4-litrskim bencinskim motorjem z močjo 70 kW (95 KM), 1,3-litrskim dizelskim motorjem MultiJet z močjo 70 kW (95 KM) (ročni ali robotizirani menjalnik Dualogic) ali 1,6-litrskim motorjem MultiJet z močjo 88 kW (120 KM).

 

UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM

Nova 500X in 500L Mirror sta opremljena s sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM, kar bo zadovoljilo kupce, ki jih zanimajo povezljivost in najnovejši trendi na področju informacijsko-razvedrilne tehnologije. Najnovejša generacija sistema UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti, ki je del serijske opreme, ima vmesnik Bluetooth za prostoročno telefoniranje, sistem pretakanja glasbe, bralnik sporočil SMS in funkcijo prepoznavanja govora, vhode AUX in USB z integracijo naprav iPod ter ukazne tipke na volanskem obroču. Uporabniki so vedno povezani s storitvami UconnectTM LIVE. Če uporabniki v svoj pametni telefon iz spletne trgovine App Store ali Google Play Store prenesejo brezplačno aplikacijo UconnectTM LIVE, lahko v celoti izkoristijo prednosti storitve UconnectTM LIVE, vključno s pretakanjem glasbe s storitvama Deezer in TuneIn, prejemanjem novic agencije Reuters, povezano navigacijo s storitvijo TomTom LIVE ter ohranjanjem stika s prijatelji s funkcijo Facebook Check-in in prek Twitterja. Poleg vsega sta na voljo še sistema eco:Drive in my:Car – varčevanje in okolju prijazna vožnja sta vedno pod nadzorom, kamor koli se voznik odpravi.
Funkciji Apple CarPlay in Android AutoTM

Najbolj edinstvena funkcija sistema UconnectTM je povezljivost s sistemom Apple CarPlay, ki je pameten in najvarnejši način za rabo iPhona med vožnjo, poleg tega je združljiv še s sistemom Android AutoTM, zato lahko izkoristite vse možnosti, ki jih ponuja Google.
Aplikacija Apple CarPlay prikazuje navodila za pot, ki so optimizirana glede na prometne razmere, in se lahko uporablja za klicanje ali prejemanje klicev, odpiranje in pošiljanje besedilnih sporočil in predvajanje glasbe, medtem ko ostanete osredotočeni na cesto. Voznikom omogoča tudi uporabo drugih aplikacij za iPhone, kot so glasbene aplikacije, aplikacije za sporočanje in priljubljeno govorno upravljanje. CarPlay omogoča govorno upravljanje sistema Siri in je posebej prilagojen za upravljanje med vožnjo.
Sistem je prav tako združljiv s sistemom Android Auto™ in omogoča nadaljevanje izkušnje iz sistema Android v vozilu z zrcaljenjem aplikacij in storitev osrednjega zaslona. Zasnovan je tako, da pridobiva podatke, medtem ko vi vozite preprosto in varno.
Vozniki lahko uporabljajo aplikacijo Google Zemljevidi™, da pridobijo navodila za pot, ter preprosto dostopajo do glasbe, večpredstavnostnih vsebin in priljubljenih aplikacij za sporočanje. Preprosta in takojšnja interakcija z napravami zagotavlja priročnost glede ohranjanja istega operacijskega sistema tudi v vozilu – za nenehno povezano in varno vožnjo, kar pomeni visoko kakovost življenja v vozilu in izboljšano ergonomijo.
Kadar je z vozilom ali združljivim stereo sistemom povezan pametni telefon s sistemom Android, se aplikacije sistema Android Auto prikažejo na zaslonu avtomobila. Za več informacij o združljivosti s sistemom Android Auto obiščite spletno stran support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play in Google Zemljevidi so registrirane blagovne znamke družbe Google LLC.

Apple CarPlay je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc.

 

Mopar® Connect: povezava na daljavo, najboljša zaščita

Mopar® Connect je inovativni paket povezanih storitev, namenjenih varnosti in oddaljenemu nadzoru vozila, pri različici Mirror je na voljo kot dodatna oprema. Integrira se s storitvami UconnectTM LIVE in doda nove funkcije, kot sta pomoč na cesti, vključno s pomočjo pri prometnih nesrečah, ali ugotavljanje lokacije vozila po kraji. Sistem je prav tako mogoče uporabljati za nadziranje nekaterih funkcij vozila na daljavo, na primer opozorilo, če avtomobil preseže določeno hitrost ali zapusti območje, poprej omejeno na zemljevidu. Mopar® Connect uporabnikom na pametnem telefonu ne nazadnje omogoča preprosto iskanje parkiranega avtomobila ter ogled podatkov o stanju avtomobila, količini natočenega goriva in napolnjenosti akumulatorja.
Poslovnim in profesionalnim uporabnikom je na voljo tudi različica Mopar® Connect za upravljanje službenih vozil, ki je bila razvita skupaj s podjetjem Targa Telematics. Ta različica poleg osnovnih storitev ponuja še popoln paket za učinkovit in pregleden nadzor nad upravljanjem flot.