Predstavitev ponudbe vozil Fiat na trgih Torina pod lučmi razstave »Luci d’Artista«

Predstavitev ponudbe vozil Fiat na trgih Torina pod lučmi razstave »Luci d’Artista«

Ponudba vozil Fiat je bila predstavljena pod lučmi razstave sodobne umetnosti na prostem, ki vsako leto od oktobra do januarja osvetli trge in ulice Torina ter tako ustvari značilno božično vzdušje.
Vozila so bila pripravljena za fotografiranje ob veličastni svetlobni kulisi, ki so jo ustvarili sodobni umetniki z vsega sveta.

 

Luči instalacije »Tappeto Volante« (Leteča preproga) umetnika Daniela Burena na trgu Piazza Palazzo di Città so se odbijale od barve karoserije Brunello v dveh odtenkih modela Fiat 500 Collezione, druge posebne izdaje tega leta, ki spominja na barve jeseni v Italiji.
Model 500 Collezione je bil domiselno postavljen pod jeklene žice ter rdeče, bele in modre kocke, ki so videti kot leteča preproga v zraku. Ta razstava, ki jo lahko obiskovalci občudujejo podnevi in ponoči, je primer, kako preprosto se lahko umetnost spremeni v osupljiv element mestnega pohištva in kako lahko legendarni Fiat postane umetnina. V tej umetniški instalaciji so se modelu Fiat 500 pridružili novi 500X, novi 500L in 124 Spider, ki so v mozaiku barv in kotov zgodovinskemu trgu dodali poseben praznični pridih.

 

Različica nove posebne izdaje Fiat 500 Collezione v sivi barvi Cortina se je lesketala pod instalacijo Richija Ferrera »Giardino Barocco Verticale« (Navpični baročni vrt) na ulici Via Alfieri. Luči osvetljujejo stene in tla ter ustvarjajo dvojno božično drevo, ki pričara očarljivo vzdušje, podobno modni reviji, kar se popolnoma sklada z geni predstavljenega modela.

 

Za predstavitev legendarnih modelov Fiat 500 in Fiat Panda, najbolje prodajanih mestnih avtomobilov v Evropi, je bila izbrana instalacija Luigija Nerva »Vento solar« (Sončev veter) na trgu Piazzetta Mollino, sestavljena iz drobcev svetlobe in neba, ki s kroženjem pričarajo sonce in sončne žarke.

 

Kuliso za fotografiranje ponudbe vozil je predstavljala instalacija luči »Love difference« (Ljubiti razlike) Michelangela Pistoletta na trgu Piazza della Repubblica. Sestavljena je iz sporočil miru za mnoge ljudi, ki si delijo ta večkulturni prostor, v številnih barvah. Ni presenetljivo, da so se barviti avtomobili iz Fiatove ponudbe, ki se prodajajo v številnih državah po vsem svetu in privlačijo najrazličnejše kupce, tukaj počutili kot doma.

 

Sporočilo miru, prevedeno v več jezikov – teh jezikov, ki jih Fiat govori po vsem svetu.