S tekočega traku zapeljal polmilijonti avtomobil Fiat 500L

S tekočega traku zapeljal polmilijonti avtomobil Fiat 500L

  • Model je bil na trgu prvič predstavljen leta 2012, leta 2017 pa je dobil osveženo podobo. Že pet let zaporedoma je na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji in Španiji pa je neizpodbiten zmagovalec.
  • Od leta 2017 se je tržni delež modela Fiat 500L na evropskem trgu povečal na približno 22 odstotkov, v Italiji pa je presegel 52 odstotkov. Prodaja na evropskem trgu se je januarja 2018 v primerjavi z lanskim januarjem povečala za pet odstotkov.
  • Fiat 500L s svojim lahkotnim in spretnim videzom nagovarja sodobne družine ter kultni slog modela 500 uspešno povezuje z uporabno zasnovo znamke Fiat.

Polmilijonti avtomobil Fiat 500L je zapeljal s tekočega traku v tovarni v srbskem Kragujevcu. Jubilejni avtomobil je 500L Cross 1.6 MultiJet z 88 kW (120 KM) v oranžni barvi Sicilia s sijajno črno streho. Novi rekord potrjuje uspeh, ki ga model žanje vse od začetka prodaje leta 2012. Že pet let zaporedoma je na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji in Španiji pa je neizpodbiten zmagovalec. V letu 2017 je Fiat 500L na evropskem trgu dosegel približno 22-odstoten tržni delež, v Italiji pa je ta presegel 52 odstotkov. Za odlične rezultate sta poskrbeli tudi novi različici Cross in City Cross, ki sta bili predstavljeni v lanskem letu in poudarjata značaj križanca tega modela.

Tudi prodaja v prvem mesecu leta 2018 napoveduje dobro leto: v Evropi se je od lanskega januarja povečala za pet odstotkov, v Italiji pa je tržni delež v razredu presegel 50 odstotkov.

Da bi Fiat 500L še utrdil vodilni položaj na trgu, se je leta 2017 predstavil v osveženi podobi, ki ponuja še več prostora, tehnologije in značaja. S svojim lahkotnim in spretnim videzom nagovarja sodobne družine, ki potrebujejo vsestranski avtomobil, ter uspešno povezuje kultni slog modela 500 z uporabno obliko, ki so jo zasnovali pri Fiatu. 500L je trenutno na voljo v treh različicah: Cross z videzom križanca, za 25 milimetrov večjo oddaljenostjo od tal in novim gumbom za izbiro načina vožnje; Urban za življenje v mestu in Wagon, ki je na voljo s sedmimi sedeži. Ponudbo zaokrožata 500L City Cross, mestni križanec za vznemirljivo mestno potepanje, in posebna serija 500L Mirror s tehnologijo UconnectTM LINK, ki zajema UconnectTM s 7-palčnim zaslonom na dotik HD LIVE ter podpira Apple CarPlay in Android AutoTM.

Ni naključje, da je bil novi rekord dosežen v Kragujevcu. Tovarna je bila namreč popolnoma prenovljena za proizvodnjo modela 500L ter se je aprila 2012 odprla po treh letih intenzivnega dela in milijardi evrov vložka za posodobitev infrastrukture, prenovo stavb in novih proizvodnih oddelkov ter postavitev vrhunske strojne in proizvodne opreme. Danes je kragujevška tovarna med najnaprednejšimi tovarnami FCA na svetu.