Slog za vse letne čase – novi model Fiat 500 Collezione je tu

Slog za vse letne čase – novi model Fiat 500 Collezione je tu

  • Fiat predstavlja novi model 500 Collezione ravno prav za jesenski čas, ki že trka na vrata. Posebna izdaja je posvečena temu letnemu času z ekskluzivno kombinacijo barv in materialov.
  • Znamka Fiat je za novi televizijski oglas v okviru predstavitve na trgu združila moči z revijo L’Uomo Vogue, ki je že več kot 50 let ključni igralec mednarodne modne scene.
  • Novi model 500 Collezione, ki bo na voljo v dveh različicah, kot kabriolet in avtomobil z dvižnimi vrati zadaj, serijsko opremljen z električno pomično stekleno streho, se ponaša z ekskluzivnim slogom, ki ga dopolnjujejo osupljive nove barve karoserije, kot je barva Brunello v dveh odtenkih, privlačne notranjosti s črtastim blagom, platišča s končno obdelavo v videzu bakra in kromirana značka »Collezione« na pokrovu prtljažnika.
  • Danes je kultni Fiat 500 bolj svetoven kot kdaj prej – vsak osmi model 500 je prodan zunaj meja Italije.
  • Model 500 je v enajstem letu prodaje z dobrimi 142.000 prodanimi primerki v Evropi* vnovič podrl svoj prodajni rekord, kar pomeni, da ima za sabo najuspešnejših osem mesecev od začetka prodaje.
  • Je vodilni predstavnik razreda A v Evropi in med prvimi tremi v svojem razredu v 16 državah.
  • Od leta 1957 so prodali več kot šest milijonov primerkov, od tega več kot dva milijona v zadnjih desetih letih.
  • Oprema in cene se razlikujejo glede na državo, podatki v spodnjem besedilu pa so skupni vsem trgom. Vse podrobnosti in cene so na voljo na lokalnih spletnih mestih za medije.

Dohaja trende, vendar nikoli ne gre iz mode. Edinstvenost modela Fiat 500 se skriva tudi v tej podrobnosti. Danes se avtomobil predstavlja z novim paketom, hkrati pa ostaja pristen in pomemben kot vedno. Po pomladni posebni izdaji, predstavljeni na prejšnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, bo svetovno predstavitev doživela posebna izdaja modela Fiat 500 Collezione, posvečena jeseni. Nova posebna izdaja modela Fiat 500 vnovič obeležuje slog, oblikovanje, pregovorni kultni status in nezgrešljivi karakter brezčasnega simbola italijanske elegance in ustvarjalnosti, ki vas je sposobna ogreti tudi v najhladnejših mesecih leta. Občutek topline izhaja iz kombinacije barv, materialov in podrobnosti, ki bo prepričala vsakogar, ki želi izstopati s prepoznavno eleganco ter obožuje frajerski videz in brezkompromisni slog. Sodobne in povezane stranke, ki uživajo v zabavi, kulturi ter sceni, ki jih ponujajo mesta.
Poleg tega oglas »Novi model 500 Collezione s slogovnimi poudarki revije L‘Uomo Vogue«, pod katerega se je podpisala agencija Leo Burnett in je nastal v sodelovanju z vodilno revijo za moško modo, označuje začetek novega poglavja v modi ter združevanje moči dveh znamk – Fiat 500 in L‘Uomo Vogue –, ki vsaka na svojem področju pišeta zgodovino.

Ni prvič, da se je model 500 znašel v modnih vodah. Oblika modela 500 navdihuje umetnike in modne oblikovalce, ki ga odevajo v elegantne, ekskluzivne in športne interpretacije, zanj ustvarjajo nepozabne posebne serije ter dokazujejo, da lahko tako priljubljen, vznemirljiv in presenetljiv avtomobil združuje popolnoma različne ustvarjalne svetove. Med številnimi posebnimi serijami so 500 by Diesel, prva serija v vrsti mnogih, predstavljena pred natanko desetimi leti, 500C by Gucci iz leta 2011, 500 Riva iz leta 2016 in nedavna različica 500-60 Anniversario v čast 60. rojstnemu dnevu ikone znamke Fiat. Fiat 500 je s temi različicami obrnil na glavo tradicionalna tržna pravila in pokazal, kako ima lahko avtomobil več različnih izrazov, ki jih druži uspeh. Danes novi model 500 Collezione nadomešča model, ki smo ga predstavili spomladi. Podobno kot to počnejo prestižne modne hiše, tudi model 500 predstavlja dve modni zbirki, ki odražata izbran letni čas.

Nova paleta zapeljivo elegantnih potez

Novi model 500 Collezione je na voljo v dveh različicah: z dvižnimi vrati zadaj in serijsko električno pomično stekleno streho ali kot ekskluzivni kabriolet s sivo mehko streho. Model prav tako odlikujejo edinstvene in izvirne barve karoserije, kot je osupljiva barva Brunello s kombinacijo odtenkov barv Opera Burgundy in Carrara Grey, ki pričara blišče mode in barve jeseni. Avtomobil je na voljo tudi v enobarvnih različicah barv karoserije Opera Burgundy, Carrara Grey in Vesuvio Black. Popolnoma nova barva Cortina Grey se s to posebno izdajo pojavlja prvič. Za okras zunanjih linij poskrbita kromirana obroba pokrova motorja in lepotna črta v barvi bakra, ki se ujema s končno obdelavo serijskih aluminijastih platišč R16. Eleganco avtomobila zaokroža kromirana značka z ležečim napisom »Collezione«, ki da pokrovu prtljažnika pridih elegance in poudarja kontinuiteto modela s pomladno različico.

Slog, tehnologija in motorji

Na svet mode namiguje tudi notranjost s sedeži iz črtastega blaga v kombinaciji črne in bordo barve z vzglavniki iz črnega vinila in izvezenim logotipom modela 500 v bordo barvi. Črta bakrene barve izstopa na armaturni plošči v barvi karoserije, ki tako posnema zunanjo lepoto. Črne preproge odlikuje logotip »Collezione«, ki je prav tako izvezen v bordo barvi. Slog in eleganco lahko zdaj po zaslugi posebne prevleke ključa v bakreni barvi in z značko »Collezione« znamke Mopar® vzamete kamor koli.
Nova posebna izdaja modela 500 prinaša prekrasen videz in tehnologijo, ponudba serijske opreme pa vključuje parkirna tipala in dežno tipalo ter tipalo za mrak, s čimer izpolnjuje zahteve strank, ki želijo udobje, uporabnost in varnost. Oprema je zasnovana tako, da poskrbi za preprostejšo in udobnejšo vsakodnevno vožnjo.
Novi model Fiat 500 Collezione se prav tako ponaša s kopico funkcij, ki so na voljo kot dodatna oprema, kot je 7-palčni radio Uconnect HD LIVE z vgrajeno podporo za okolje Apple CarPlay ter združljivostjo z okoljem Android AutoTM, vgrajeno navigacijsko napravo z zemljevidi TomTom, največjim, 7-palčnim zaslonom TFT v razredu in zvočnim sistemom Beats Audio, ki zagotavlja prvovrstno izkušnjo za poslušalce.
Naposled še motorji – kupci lahko izbirajo med dvema bencinskima motorjema E6D: preizkušenim 1,2-litrskim motorjem z 51 kW (69 KM), ki je na voljo tudi kot dvogorivni motor na bencin in LPG, z robotiziranim menjalnikom Dualogic in obvolanskimi prestavnimi ročicami ter 0,9-litrskim motorjem TwinAir s 63 kW (85 KM).
Android Auto, Google Play in Google Zemljevidi so registrirane blagovne znamke družbe Google LLC.
Apple CarPlay je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc.

 

Novi model 500 Collezione s slogovnimi poudarki revije L‘Uomo Vogue

Kampanja za novi model Fiat 500 Collezione izvira iz partnerstva med znamko Fiat in revijo L’Uomo Vogue. Obema znamkama so že od nekdaj skupne vrednote sloga, elegance in skrbi za podrobnosti. Revija družbe Condé Nast je že več kot 50 let najvplivnejši glas v svetu moške mode. Kot ikona znamke Fiat tudi L’Uomo Vogue že dolga leta utira poti, postavlja nove trende v svetu mode, umetnosti in oblikovanja in izvaža italijanski slog po vsem svetu ter pridno gradi mednarodno priznani sloves ikone. L’Uomo Vogue je ena redkih revij za moške, ki lahko upravičeno trdi, da vsa ta leta spremlja, dokumentira in v številnih primerih navdihuje izbire potrošnikov ter sloge v Italiji in po vsem svetu – iz Italije za ves svet. Potemtakem ni nobeno presenečenje, da je bila za predstavitev novega televizijskega oglasa za novi model 500 Collezione s slogovnimi poudarki revije L‘Uomo Vogue izbrana prav naslovnica te revije. Na naslovnici revije je prikazan obraz modela. Njegove oči in obraz se začnejo premikati, kot bi s pogledom nečemu sledil. V sobo pripelje novi model Fiat 500 Collezione, prepih, ki ga spremlja, pa poskrbi za listanje strani revije, ki se ustavijo prav pri rubriki, posvečeni dodatkom. Pod vtisom sloga modela 500, ki se mu ni mogoče upreti, oblačila, oblikovalski izdelki, ure in številni drugi kultni in trendovski izdelki oživijo in se preselijo v avtomobil. Kultni fiat je navsezadnje že od nekdaj pravi katalizator sloga in trendov.
Ko se revija zapre, vidimo, da je model Fiat 500 Collezione postal prava zvezda in kot supermodel zasluženo nastopa na naslovnici.

Vedno je v modi

Novi model Fiat 500 Collezione nadaljuje veselo tradicijo modela, ki se javnosti predstavlja v različnih in ekskluzivnih preoblekah. Ostati zvest sebi je ena od skrivnih sestavin večne mladosti in več kot desetletja trajnih uspehov. Danes je kultni Fiat 500 bolj svetoven kot kdaj prej – vsak osmi je prodan zunaj meja Italije. V svojem enajstem letu je v prvih osmih mesecih leta vnovič potrdil prevladujoč položaj v Evropi kot vodilni predstavnik razreda A in se uvrstil med prve tri v razredu v nič manj kot 16 državah. Model 500 je z dobrimi 142.000 prodanimi primerki v Evropi* vnovič podrl svoj prodajni rekord, kar pomeni, da ima za sabo najuspešnejših osem mesecev od začetka prodaje.