Tri milijone prodanih vozil družine 500 v Evropi

Tri milijone prodanih vozil družine 500 v Evropi

To je le zadnji v vrsti izjemnih rekordov, ki jih nizajo modeli 500, 500L in 500X iz družine 500, ki nenehno raste in se razvija, da bi ugodila različnim potrebam uporabnikov, glede na njihovo starost, okus in potrebe po mobilnosti.

Tri milijonti avtomobil iz družine 500, ki je bil prodan na evropskem trgu, je novi in ekskluzivni Fiat 500C Star. To je še en rekord uspešne družine modelov 500, ki je osvojila svet z ikoničnim Fiatom 500, mestnim avtomobilom za vse, ki iščejo slog in mobilnost, vsestranskim Fiatom 500L, idealnim za mlade družine, ter Fiatom 500X, mestnim križancem za uživanje v vsakodnevnih dogodivščinah. Uspeh družine 500 je mednarodno obarvan. Zanimivo je, da je 62 odstotkov vozil prodanih izven Italije, ki je še vedno največji trg, sledijo pa mu Velika Britanija, Francija, Nemčija in Španija.

Rekordni Fiat 500 je kabriolet v barvi karoserije Stella White z rahlo rožnatim odtenkom, ki se izvrstno ujema z ekskluzivno novo notranjostjo v kombinaciji črne in svetlo peščene barve, z elegantnimi šivi in vstavki iz eko usnja ter bordo vezenim logotipom 500.

Ena od skrivnosti uspeha je sposobnost raziskovanja novih področij in ustvarjanje družine avtomobilov, ki so med seboj različni v smislu poslanstva, oblike in značaja, vendar imajo vsi podobno, nezamenljivo podobo Fiata 500. Fiat 500, simbol italijanske proizvodnje in priznan po vsem svetu kot izraz sloga, neprestanih inovacij in premijske kakovosti, je pretrgal tradicionalna pravila svojega trga in dokazal, da lahko majhen mestni avtomobil postane globalni zmagovalec ter ustvari družino zabavnih, dostopnih avtomobilov z veliko možnosti izbire in uporabe. Sedaj je Fiat 500 naredil še korak naprej s predstavitvijo pomembnih posodobitev v dveh novih, vrhunskih različicah Star in Rockstar.

V središču pozornosti je tudi novi 500X, ki je bil, da bi ohranil svojo vodilno vlogo, konec lanskega leta popolnoma prenovljen. Model je suvereno vodilni v svojem segmentu v Italiji in stalno med najboljših 10 v Evropi, vse odkar je leta 2014 prišel na trg. Ponos italijanske avtomobilske industrije – novi Fiat 500X združuje brezčasen slog in oblikovanje z inovativno tehnologijo, ki lahko izpolni zahteve po mobilnosti sodobnih uporabnikov. Ni naključje, da je bil prvi Fiat, ki je začel z vgradnjo novih zelo učinkovitih in inovativnih 1,0- in 1,3-litrskih motorjev FireFly Turbo, ki predstavljajo najsodobnejši tehnološki dosežek skupine FCA na področju avtomobilizma.

Udoben 500L, ki je idealen odgovor na potrebe sodobnih družin, lepo zaključuje serijo 500. Model, ki je bil prenovljen v letu 2017, odlično zaobjema koncept “elegance in sposobnosti” s kombinacijo sloga ikoničnega 500 in nadvse funkcionalnega italijanskega oblikovanja. Kaj je njegova skrivnost? Biti še bolj prostoren, bolj tehnološki in imeti močan značaj.