Znamka Fiat leto 2019 začenja s predstavitvijo nove ponudbe vozil Tipo

Znamka Fiat leto 2019 začenja s predstavitvijo nove ponudbe vozil Tipo

  • Družina vozil Tipo predstavlja pakete opreme Street, Mirror, S-Design in Sport, ki bodo izpolnili zahteve kupcev vseh starosti, raznolikih okusov in potreb po mobilnosti.
  • Nova različica S-Design bo v 5-vratni in karavanski izvedbi na voljo tudi z novo dvobarvno kombinacijo Passione Red/Black in novo notranjostjo Total Black, ki poudarjata športni značaj vozila.
  • Različica Sport nadgrajuje 5-vratno različico vozila Tipo S-Design, odlikujejo pa jo posebni oblikovalski elementi, na primer sprednji odbijač, okrasni pragi, strešni spojler in zadnji odbijač z difuzorjem.
  • Različica Tipo Mirror je namenjena družinam, ki dajo veliko na povezljivost.
  • Različica Tipo Street je popolni odgovor za mlade kupce, ki želijo dinamično, lepo in dostopno vozilo.
  • Tipo je vodilni avtomobil svojega segmenta v Italiji in drugi model znamke Fiat po globalnosti – več kot 70 % vozil modela je prodanih zunaj Italije.

 

Znamka Fiat leto 2019 začenja s pomembno novostjo. Prihaja nova ponudba vozil Tipo, ki jo sestavljajo trije modeli (4-vratna, 5-vratna in karavanska izvedba) ter štirje paketi opreme (Street, Mirror ter nova S-Design in Sport), ki bodo izpolnili zahteve kupcev vseh starosti, raznolikih okusov in potreb po mobilnosti. Največja pozornost ob paketih opreme Mirror in Street velja prav paketoma S-Design in Sport (razvita sta bila v sodelovanju z znamko Mopar), ki nagovarjata mlade in dinamične voznike, ki si želijo avtomobil z izrazitim značajem in športnim karakterjem. Prvi paket opreme je namenjen družinam, ki dajo veliko na povezljivost. Izstopa z modro barvo karoserije Venezia Blue, kromiranimi poudarki in sistemom UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Različica Tipo Street po drugi strani ponuja kombinacijo privlačnega sloga, pregovorne prostornosti in udobja vozil Tipo – torej izjemno vsebino po dostopni ceni.

 

Skratka, na voljo so vse sestavine za nadaljevanje zgodbe o uspehu modela. Zato ni naključje, da je vozilo Tipo v Italiji vodilno po prodaji v svojem segmentu, v sedmih evropskih državah pa med desetimi najbolje prodajanimi. Ne samo to, Tipo je drugi model znamke Fiat po globalnosti – več kot 70 % vozil modela je prodanih zunaj Italije. Zgodba o uspehu modela Tipo se je začela pisati kmalu po njegovi predstavitvi, kar je podkrepila prestižna nagrada »Autobest – Best Buy Car 2016«, ki jo je podelil odbor okoli 30 novinarjev iz najpomembnejših evropskih avtomobilističnih revij. Gre za globalni model, ki združuje vse lastnosti avtomobilov sodobnega časa, značilne tudi za znamko Fiat – uporabnost, preprostost in značajnost. Leta 2017 je na primer avtomobil serijske proizvodnje v 133 dneh obkrožil svet – v 400 urah je prevozil 41.000 kilometrov, pri tem pa ni terjal nobenega dopolnilnega servisiranja. Avtomobil je v okviru podviga obiskal 22 držav in 122 mest ter na vsakem koraku vzbudil zanimanje in enoglasno občudovanje.

 

Tipo S-Design in Tipo Sport – prepoznavni značaj in športni slog

Fiat Tipo Sport, ki temelji na novi različici S-Design, se predstavlja v izjemno športni preobleki. Njegov dinamični slog poudarja niz namenskih in ekskluzivnih oblikovalskih elementov. Paket opreme Sport je na voljo samo v 5-vratni izvedbi modela Tipo in različico S-Design po zaslugi športnih novih sprednjega in zadnjega odbijača, stranskih pragov in okvirov meglenk preobraža v izstopajočo vrhunsko različico. Zadnji difuzor in strešni spojler dodatno kimata svetu dirkalnega športa in dopolnjujeta dinamični videz nove različice.
S kopico novih notranjih in zunanjih potez novi model Tipo S-Design kaže še odločnejši značaj. Med najosupljivejšimi je mikavna rdeča barva karoserije Passione Red v kombinaciji s črno streho (dodatna oprema), ki dopolnjuje aktualno paleto barv: sivo Metropoli, črno Cinema, belo Gelato in sivo Colosseo.
Zunanjosti daje pečat velika mreža hladilnika v bleščeče črni barvi, ki obdaja celoten sprednji del z žarometi vred, ki so lahko v biksenonski tehnologiji (dodatna oprema), ki zagotavlja 30 % boljše zmogljivosti v primerjavi s serijskimi žarometi. Bleščeče črni slog se nadaljuje na aluminijastih platiščih R18 in profilu dovodov zraka ter pokrovih ogledal s končno obdelavo z diamantnim leskom. Videz zaokrožijo zatemnjena zadnja stekla.
Potniška kabina je še bolj športna z ekskluzivno notranjostjo Total Black, ki zagotavlja idealno okolje za sedeže, oblečene v usnje in tkanino, ozaljšane z dvojnimi šivi in usnjem techno z navzkrižnim vzorcem na volanskem obroču ter glavi prestavne ročice.
Poleg novega videza sta dobili različici modela Tipo Sport in S-Design tudi nova motorja. 1,4-litrskemu bencinskemu motorju T-Jet z 89 kW (120 KM) in 1,6-litrskemu dizelskemu motorju MultiJet 89 kW (120 KM), ki je na voljo tudi s samodejnim menjalnikom DCT, sta se pridružila 1,4-litrski bencinski motor z 71 kW (95 KM) in 1,3-litrski dizelski motor MultiJet z 71 kW (95 KM).
Pri obeh različicah je serijsko na voljo povezljivost prek sistema UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen na rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Android Auto, Google Play in Google Maps so registrirane blagovne znamke družbe Google LLC.
Apple CarPlay je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc.

 

Tipo Street in Tipo Mirror – dostopna slog in tehnologija

Fiat Tipo Street cilja na mlade, ki želijo dinamično, lepo in dostopno vozilo. Nova različica Street, ki izžareva trendovski značaj, je opremljena z novimi bleščeče črnimi platišči R16 in toniranimi stekli ter ima kontrastne temne detajle na pokrovih ogledal, mreži hladilnika ter zunanjih in notranjih kljukah vrat. Drzen videz dnevnih luči v tehnologiji LED in posebna značka utrjujeta urbani značaj tega paketa opreme. Gre za popoln paket, ki je ravnovesje italijanskega oblikovanja, izdelanega značaja in sloga, ne da bi pri tem trpela uporabnost. Model Tipo je v vsakem pogledu privlačen in praktičen, različica Street pa vsem njegovim že dobro poznanim lastnostim še doda ščepec dinamičnosti. Z drugimi besedami – kombinira privlačni slog, prostornost in udobje srednje velike limuzine višjega segmenta z dostopno ceno.
Tipo Mirror združuje posebne funkcije in ekskluzivne barvne kombinacije, kar je popolna kombinacija tehnologije in sloga, značilnega za model Tipo. Povezljivost je del serijske opreme in sistema UconnectTM HD LIVE s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je pripravljen za rabo s sistemom Apple CarPlay in združljiv s sistemom Android AutoTM. Tipo Mirror je tudi lep. V dodatni opremi se predstavlja popolnoma nova ekskluzivna modra barva karoserije Venezia Blue, ki se krasno poda k očarljivim kromiranim detajlom, kot so na primer kljuke na vratih, stranske letve, spodnji del mreže hladilnika, obrobe meglenk in pokrovi ogledal. K popolnemu videzu prispevajo tudi posebni znak »Mirror« na stebričku in platišča R16 z diamantnim leskom.