Sodobna tehnologija

Zaslon TFT

Spremljajte svoja potovanja na instrumentni plošči. 3,5-palčni barvni zaslon TFT, ki instrumentni plošči omogoča več prostora, vozniku daje odličen pogled na vse parametre.

Volanski obroč z vgrajenimi tipkami za upravljanje

S 500L je tehnologija dobesedno na dosegu roke. Poleg izjemne oblike, vam volanski obroč z vgrajenimi tipkami za upravljanje, omogoča praktično upravljanje vseh glavnih funkcij radijskega sprejemnika in instrumentne plošče samo z rahlim premikom konic prstov.

Uconnect™ LIVE

Povežite radijski sprejemnik Uconnect™ s pametnim telefonom ter uporabite številne aplikacije v vgrajenem sistemu, kot sta eco:Drive, s katero spremljate slog vožnje in vam je v pomoč pri izboljšanju porabe goriva, in my:Car, s katero spremljate stanje vozila, po želji prek pametnega telefona, in ki vas spomni, kje ste parkirali. Vključena sta tudi Twitter in objava lokacije v Facebooku. Lahko pa izbirate med več kot 43 milijoni skladb v aplikaciji Deezer ali več kot 100 milijoni radijskih postaj v aplikaciji TuneIn, spremljate sprotne novice agencije Reuters ter s storitvami TomTom Live prejmete prometne informacije, lokacije radarjev in vremenske napovedi. Bi si sploh lahko želeli še več?

APPLE CARPLAY™

V 500L deluje tudi Apple CarPlay™. Apple CarPlay™ je najpametnejši in najvarnejši način uporabe iPhona v avtomobilu. Zaradi glavnih aplikacij in funkcij, ki so bile razvite prav za CarPlay™ na zaslonu vašega modela 500L, lahko prejemate obvestila o prometu, opravljate telefonske klice, pošiljate in prejemate sporočila SMS ter poslušate glasbo, ne da bi odvrnili pozornost s ceste. S sistemom Siri lahko z zvočnimi ukazi upravljate glavne funkcije v pametnem telefonu oziroma uporabite zaslon na dotik ali tipke za upravljanje na volanskem obroču. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com.

Android Auto™

500L je združljiv z aplikacijo Android Auto™. Android Auto™ poenostavi dostop do vsebine in aplikacij med vožnjo, ne da bi bila pri tem ogrožena vaša varnost. Zaradi preprostega, intuitivnega vmesnika se bodo aplikacije na zaslonu vašega modela 500L pojavile na organiziranih, preprosto berljivih straneh. V Google Zemljevidih lahko sproti prejemate obvestila o prometu in več drugih obvestil, z najboljšo prostoročno tehnologijo pa lahko opravljate klice ter pošiljate in prejemate sporočila, ne da bi morali odmakniti roke z volana. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.android.com.

Izjemna zmogljivost in nepogrešljiva varnost

Varnostne blazine

Vrhunska pasivna varnost. Nihče ne poskrbi za vašo družino tako kot družina 500L. Zato smo vgradili do 7 varnostnih blazin.

Avtonomno zaviranje v mestu

500L nikoli ne odvrne pozornosti s ceste. S sistemom avtonomnega zaviranja v mestu si privoščite brezskrbnost, ki izhaja iz varne vožnje. Sistem s sprednjim laserskim tipalom zaznava razdaljo od morebitnih ovir pri hitrostih do 30 km/h in po potrebi zavira, da prepreči ali ublaži trčenje. 500L vas v nobenem primeru ne bo pustil na cedilu, zlasti ne v mestnem prometu.

ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (ESC)

Popolna stabilnost. Vozite brez skrbi: imate vrhunske sisteme, ki skrbijo za varnost vaše družine. Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) zagotavlja, da boste s 500L imeli popoln nadzor v izrednih razmerah in na spolzkih površinah. Sistem vključuje samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) in uravnavanje navora motorja (MSR), pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Holder), sistem proti blokiranju koles (ABS), elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) in dinamični krmilni navor (DST).

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC (HILL HOLDER)

Želite premagati goro? 500L vam omogoča lažje speljevanje tudi na strmih klancih, saj sistem za pomoč pri speljevanju v klanec prepreči lezenje vozila nazaj, ko spustite sklopko.

DINAMIČNI KRMILNI NAVOR (DST)

Vse je pod nadzorom. 500L vam vedno pomaga: zato ima dinamični krmilni navor (DST), ki izboljša vodljivost tako, da aktivno sproži ustrezno odzivanje krmiljenja.

ELEKTRONSKI SISTEM PROTI PREVRAČANJU VOZILA (ERM)

Varnost v vseh okoliščinah. Elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) je najsodobnejši sistem, ki pomaga poskrbeti za vašo varnost tako, da prepozna nevarnost prevračanja in ga prepreči.