Strinjam se z uporabo piškotkov
 FCA Importers – Fiat
PRIHODNOST JE V PROSTORU

Prostoru, ki je zasnovan posebej za vas ter temelji na inovativnih tehnoloških in varnostnih konceptih. 500L Living je avtomobil, ki vam lahko zagotovi vse to. In se spoprime s kakršno koli situacijo, vključno s prihodnostjo.

01_plancia

POVABILO NA POTOVANJE

 

S sistemom Uconnect™ lahko na 5- ali 6,5-palčnem zaslonu na dotik upravljate vse večpredstavnostne naprave v vozilu: analogni in digitalni radio (DAB) ter glavne podpore (za predstavnostni predvajalnik, iPod, iPhone ali pametni telefon), ki so priključene prek vrat USB in priključka Aux-in.

Naprava Uconnect Radio Nav s 5-palčnim zaslonom ponuja navigacijski sistem TomTom z 2,5-dimenzionalnimi zemljevidi, Uconnect Radio Nav s 6,5-palčnim zaslonom pa ima satelitsko navigacijo s tridimenzionalnimi zemljevidi, postopnim vodenjem po začrtani poti in vnosom ciljnega naslova z glasovnim ukazom (»One Step Voice Destination Entry«).

Novi sistem Uconnect™ LIVE vam prek povezave s pametnim telefonom omogoča tudi uporabo številnih aplikacij v vgrajenem sistemu. Tako ste lahko vedno v stiku s prijatelji v Twitterju, izbirate med 35 milijoni skladb v Deezerju, poslušate več kot 100 internetnih radijskih postaj z aplikacijo TuneIn, prejemate najnovejše novice agencije Reuters ter informacije o stanju v prometu, radarjih in vremenu s storitvami TomTom LIVE.

In to še ni vse: z aplikacijo eco:Drive™ lahko izboljšate svoj slog vožnje, da boste lahko prihranili pri gorivu in sproti preverjali emisije CO2 svojega vozila.

Z aplikacijo my:Car pa lahko ostanete v koraku s svojim vozilom, saj vas opominja, kjer ste parkirali, ter obvešča o ravni goriva in morebitnih nepravilnostih v vozilu.

RAZUME VAS NA PRVI DOTIK

With the 5” colour touchscreen, interacting with your phone, smartphone, radio, media player and MP3 player while driving, is simpler and more intuitive than ever before. With Bluetooth® you can make calls without taking your hands off the wheel and manage any text messages received (providing you have a compatible smartphone). And to add zest to your journeys, the radio with CD player also includes the Digital Radio mode on request and can play outside sources via the USB and Aux-In ports. Plus the innovative Audio Streaming can reproduce musical tracks and web radios from your smartphone with no cables involved.

S 5-palčnim barvnim zaslonom na dotik, ki med vožnjo vzpostavi interakcijo z vašim telefonom, pametnim telefonom, radiem, predvajalnikom predstavnosti in predvajalnikom MP3, je preprostejši in bolj intuitiven kot kdaj koli prej. S tehnologijo Bluetooth® lahko telefonirate, ne da bi umaknili roke z volana, in upravljate prejeta besedilna sporočila (če imate združljiv pametni telefon). Za dodatno popestritev potovanj radio s CD-predvajalnikom vključuje tudi način digitalnega radia na zahtevo ter lahko prek vrat USB in Aux-In predvaja zunanje vire. Poleg tega lahko inovativno pretakanje zvoka brez kablov reproducira skladbe in spletne radie z vašega pametnega telefona.

POSTANITE EKOLOŠKI VOZNIK

Ali se želite naučiti, kako zmanjšati porabo goriva in relativne stroške za do 16 odstotkov? Aplikacija eco:Drive LIVE v Fiatu 500L Living vam bo pokazala, kaj morate storiti. Vsakič, ko boste sedli za volan, bo aplikacija beležila vaš način vožnje in na 5-palčnem zaslonu sistema Uconnect™ Radio prikazala vaš eco:Index ter vam sproti dajala nasvete, ki vam bodo pomagali odpraviti napake in izboljšati slog vožnje. Na koncu usposabljanja boste pripravljeni, da vstopite v skupnost eco:Ville ter delite svoje rezultate v Facebooku in Twitterju.

MELODIJA JE POSTALA DRUGAČNA

V Fiatu 500L Living lahko poslušate glasbo, ki jo želite: iz predvajalnika MP3, pametnega telefona ali pogona USB. Lahko jo preprosto izberete z gumbi za upravljanje na volanskem obroču. Poleg tega novi vrhunski sistem Hi-Fi, ki je bil zasnovan v sodelovanju z Beats Audio, izkorišča napredni algoritem izenačevalnika, ki ustvarja jasen zvok visoke ločljivosti. S šestimi zvočniki v sprednjih in zadnjih vratih, nizkotonskim zvočnikom v prtljažnem prostoru in osemkanalnim digitalnim ojačevalnikom lahko novi zvočni sistem zagotovi skupno moč 520 W.

ZNA POSKRBETI ZA VAŠO DRUŽINO

Serijska oprema zagotavlja najvišje stopnje aktivne in pasivne varnosti. Do sedem zračnih blazin, sistem ABS s sistemom pomoči pri zaviranju (BAS) in dovršenim elektronskim nadzorom stabilnosti (ESC), ki vključuje sistem proti zdrsu pogonskih koles (ASR)/sistem za nadziranje pogonskega navora (MSR), ki delujeta pri pospeševanju in upočasnjevanju. Sistem Hill Holder pomaga pri speljevanju v klanec, dinamični krmilni navor (DST) izboljša vozno varnost in vodljivost, vključen pa je tudi elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM). Za še varnejšo vožnjo v prometu poskrbi nadzor zaviranja v mestu (City Brake Control) (na voljo kot dodatna oprema), naprava, ki zaznava prisotnost drugih vozil ali ovir in samodejno zavre, da prepreči trčenje ali zmanjša posledice trčenja.