Sodobna tehnologija

UCONNECT™ HD LIVE S 7-PALČNIM ZASLONOM NA DOTIK

Sistem Uconnect™ HD Live s 7-palčnim zaslonom na dotik vam omogoča, da z dotikom izbirate med svojimi seznami predvajanja in priljubljenimi radijskimi postajami ter dostopate do vseh drugih funkcij vgrajenega sistema. Del njega je tudi vhod USB, da lahko povežete združljivo zunanjo napravo za predvajanje skladb in uporabljate aplikacije v napravi.

Pametna kamera za vzvratno vožnjo

Vsaka pustolovščina vas odpelje na zahtevne ceste, vendar nekaterih preprosto ni mogoče premagati. Zato se lahko samo obrnete in odpeljete v drugo smer. Brez skrbi: ko prestavite v vzvratno prestavo, se vklopi kamera za vzvratno vožnjo, na zaslonu sistema Uconnect™ pa se pojavi jasna in ostra slika območja za vami. Zaradi dinamične mreže bo manevriranje mala malica, tako da ne boste zašli v težave.

VOZITE PO SVOJIH ŽELJAH

Gumb za izbiro načina vožnje na sredini sredinske konzole omogoča izbiro med tremi načini vožnje (Normal, Traction+ in Gravity Control), s katerimi lahko prilagodite odzivanje avtomobila na vrsto ceste pred sabo. Tako se bo vsaka vožnja v vašem 500L Cross zdela preprosta.

APPLE CARPLAY™

V 500L deluje tudi Apple CarPlay™. Apple CarPlay™ je najpametnejši in najvarnejši način uporabe iPhona v avtomobilu. Zaradi glavnih aplikacij in funkcij, ki so bile razvite prav za CarPlay™ na zaslonu vašega modela 500L, lahko prejemate obvestila o prometu, opravljate telefonske klice, pošiljate in prejemate sporočila SMS ter poslušate glasbo, ne da bi odvrnili pozornost s ceste. S sistemom Siri lahko z zvočnimi ukazi upravljate glavne funkcije v pametnem telefonu oziroma uporabite zaslon na dotik ali tipke za upravljanje na volanskem obroču. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com.

Android Auto™

500L je združljiv z aplikacijo Android Auto™. Android Auto™ poenostavi dostop do vsebine in aplikacij med vožnjo, ne da bi bila pri tem ogrožena vaša varnost. Zaradi preprostega, intuitivnega vmesnika se bodo aplikacije na zaslonu vašega modela 500L pojavile na organiziranih, preprosto berljivih straneh. V Google Zemljevidih lahko sproti prejemate obvestila o prometu in več drugih obvestil, z najboljšo prostoročno tehnologijo pa lahko opravljate klice ter pošiljate in prejemate sporočila, ne da bi morali odmakniti roke z volana. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.android.com.

Izjemna zmogljivost in nepogrešljiva varnost

Varnostne blazine

Vrhunska pasivna varnost. Nihče ne poskrbi za vašo družino tako kot družina 500L. Zato smo v 500L Cross vgradili do 7 varnostnih blazin.

Avtonomno zaviranje v mestu

Ne zaviramo vašega navdušenja. S sistemom avtonomnega zaviranja v mestu si privoščite užitek v varni vožnji. Sistem s sprednjim laserskim tipalom zaznava razdaljo od morebitnih ovir spredaj pri hitrostih do 30 km/h in po potrebi avtonomno zavira, da prepreči ali ublaži trčenje. 500L Cross vas v nobenem primeru ne bo pustil na cedilu.

ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (ESC)

Popolna stabilnost. Vozite brez skrbi: imate vrhunske sisteme, ki skrbijo za varnost vaše družine. Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) zagotavlja, da boste s 500L Cross imeli popoln nadzor v izrednih razmerah in na spolzkih površinah. Sistem vključuje samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) in uravnavanje navora motorja (MSR), pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Holder), sistem proti blokiranju koles (ABS), elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) in dinamični krmilni navor (DST).

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC (HILL HOLDER)

Želite premagati goro? 500L Cross vam omogoča lažje speljevanje tudi na strmih klancih, saj sistem za pomoč pri speljevanju v klanec prepreči lezenje vozila nazaj, ko spustite sklopko.

DINAMIČNI KRMILNI NAVOR (DST)

Vse je pod nadzorom. 500L Cross vam vedno pomaga: zato ima dinamični krmilni navor (DST), ki izboljša vodljivost tako, da aktivno sproži ustrezno odzivanje krmiljenja.

ELEKTRONSKI SISTEM PROTI PREVRAČANJU VOZILA (ERM)

Varnost v vseh okoliščinah. Elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) je najsodobnejši sistem, ki pomaga poskrbeti za vašo varnost tako, da prepozna nevarnost prevračanja in ga prepreči.