Uživajte v popolni varnosti svojih doživetij in se podajte na pot z novim modelom Fiat 500X Cross.

Prepoznavanje prometnih znakov

S kamero, ki je nameščena na vetrobranskem steklu, sistem prepozna glavne prometne znake in omejitve hitrosti, s čimer se na instrumentni plošči prikažejo ustrezne ikone, in vas opozorijo ob prehitri vožnji.

Sistem za nadzor hitrosti

S sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in nadzorom hitrosti ohranite svojo trenutno hitrost. Z enim samim pritiskom na tipko lahko omejitev hitrosti prilagodite na hitrost, ki jo zazna sistem za prepoznavanje prometnih znakov.

Sistem za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu

Če se avto premakne iz voznega pasu, ne da bi pri tem aktivirali smerokaz, bodo opozorila utripala in predvajala zvok, kar vas bo opozorilo, da boste avto preusmerili nazaj na vozni pas.

Prilagodljivi tempomat

Pozabite na stalno prilagajanje hitrosti. S prilagodljivim tempomatom izberite hitrost in 500X jo bo držal in jo prilagodil vozilu pred vami.

Sistem opozarjanja na čelno trčenje

Ne bojte se nenadnih ovir. S sistemom opozarjanja na čelno trčenje model 500X prepozna prisotnost vozil pred vami in je pripravljen samodejno zavirati v sili, če je to potrebno.

Sistem za nadzor mrtvih kotov

Pri modelu 500X mrtvi koti niso več težava, ker sistem preverja prisotnost drugih vozil na najbolj kritičnih območjih in vas opozarja na njihovo prisotnost s pomočjo luči na stranskih ogledalih.

Sistem za preverjanje prostora za vozilom

Pozoren pogled na cesto, tudi ko vozite vzvratno. Sistem za preverjanje prostora za vozilom identificira vozila in predmete, ki so pravokotni na vašo pot, in vas opozarja na njihovo prisotnost s pomočjo zvokov in ikon na armaturni plošči.

Motorji

Novi Fiat 500X uvaja nove bencinske motorje z neposrednim vbrizgavanjem, ki so oblikovani tako, da dosežejo pravo ravnovesje med voznimi zmogljivostmi in varčnostjo. Skladni z emisijskimi standardi Euro 6D in opremljeni s filtrom delcev za bencinske motorje (GPF), novi turbo motorji zagotavljajo hitro pospeševanje in so tudi veliko tišji.