Strinjam se z uporabo piškotkov


Osnovna cena: 21.930 €
Popust: 3.000 €
Že za 18.930 €


 FCA Importers – Fiat


Osnovna cena: 21.930 €
Popust: 3.000 €
Že za 18.930 €


EKSTROVERTIRAN

500X zagotavlja popolnoma sproščeno vožnjo s tehnologijo, ki olajša vožnjo in jo naredi zabavnejšo.

GUMB ZA IZBIRO NAČINA VOŽNJE

Z gumbom na sredinski konzoli s prestavno ročico lahko izberete enega od treh načinov vožnje – auto (samodejni), sport (športni), all-weather (vse vremenske razmere) –, ki optimira vozno dinamiko tako, da prilagodi obnašanje vozila.

INFOTELEMATSKI SISTEM

V notranjosti boste našli obvolanske prestavne ročice, funkcijo Bluetooth® za prostoročno telefoniranje in sistem pretakanja zvoka prek tehnologije Bluetooth®, funkcijo eco:Drive ter informacijsko-razvedrilni sistem Uconnect™.

S sistemom Uconnect™ lahko na 5- ali 6,5-palčnem zaslonu na dotik upravljate vse večpredstavnostne naprave v vozilu: analogni in digitalni radio (DAB) ter glavne podpore (za predstavnostni predvajalnik, iPod, iPhone ali pametni telefon), ki so priključene prek vrat USB in priključka Aux-in.

Naprava Uconnect Radio Nav s 5-palčnim zaslonom ponuja navigacijski sistem TomTom z 2,5-dimenzionalnimi zemljevidi, Uconnect Radio Nav s 6,5-palčnim zaslonom pa ima satelitsko navigacijo s tridimenzionalnimi zemljevidi, postopnim vodenjem po začrtani poti in vnosom ciljnega naslova z glasovnim ukazom (»One Step Voice Destination Entry«).

Novi sistem Uconnect™ LIVE vam prek povezave s pametnim telefonom omogoča tudi uporabo številnih aplikacij v vgrajenem sistemu. Tako ste lahko vedno v stiku s prijatelji v Twitterju, izbirate med 35 milijoni skladb v Deezerju, poslušate več kot 100 internetnih radijskih postaj z aplikacijo TuneIn, prejemate najnovejše novice agencije Reuters ter informacije o stanju v prometu, radarjih in vremenu s storitvami TomTom LIVE.

In to še ni vse: z aplikacijo eco:Drive™ lahko izboljšate svoj slog vožnje, da boste lahko prihranili pri gorivu in sproti preverjali emisije CO2 svojega vozila.

Z aplikacijo my:Car pa lahko ostanete v koraku s svojim vozilom, saj vas opominja, kjer ste parkirali, ter obvešča o ravni goriva in morebitnih nepravilnostih v vozilu.

01_navigatore-1_940x585

500X z neodvisnim prednjim in zadnjim vzmetenjem MacPherson omogoča popolno ravnotežje med udobjem in vodljivostjo na cesti v vseh voznih razmerah.

K dodatni varnosti pripomorejo trije načini vožnje:
• s pogonom na prednji kolesi,
• s pogonom na prednji kolesi z elektronskim sistemom Traction+,
• sistem samodejnega vklopa štirikolesnega pogona.
Vse to predstavlja najobsežnejšo izbiro v segmentu.

NEOBIČAJEN

S Fiatom 500X lahko uživate v popolnoma brezskrbni vožnji zaradi širokega nabora varnostnih funkcij, ki poleg šestih zračnih blazin vključujejo biksenonske žaromete, sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) in tri različne varnostne sisteme.

NADZOR ZAVIRANJA

Občutljivost radarskega tipala

Sistem vas z radarskimi in video tipali opozori, če zazna preveliko razliko v hitrosti med Fiatom 500X in vozilom spredaj, ter vas pravočasno opozori, da se izognete morebitnemu trčenju. Če zaradi določenega razloga ne ukrepate, bo sistem samodejno aktiviral zavorni sistem.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA VOZILO...

Za popolno vidljivost

Mrtvi koti ne bodo več predstavljali težave, saj sistem preverja prisotnost vozil v najbolj kritičnih območjih in vas opozarja z utripanjem lučke na zunanjih vzvratnih ogledalih. Prav tako vas bo sistem opozoril, če se med vzvratno vožnjo vozilo približuje s strani.

SISTEM ZA OPOZARJANJE OB MENJAVI...

Za ohranjanje pravilnega voznega pasu

Sistem se aktivira, če začnete nenamerno voziti na drug vozni pas (brez uporabe smernikov). Poleg vizualnega prikaza na instrumentni plošči boste začutili večji upor na volanskem obroču, če boste spremenili smer vožnje.

Avtomatske kratke in dolge luči...

Optimalna vidljivost, zagotovljena s strani aktivnih sistemov, ki omogočajo vklop ali izklop različnih možnosti osvetlitve, prilagojene pogojem in razmeram na cestišču. Z vidljivostjo, ki jo optimizirajo ksenonski žarometi, luči omogočajo jasnejši pogled, primerljiv z naravnim pogledom človeškega očesa.

Na voljo s samodejnim menjalnikom

Elektronsko upravljan, devetstopenjski samodejni menjalnik z elektronskim krmiljenjem ima posebno prestavno shemo z možnostjo preklopa v ročni način pretikanja. Poleg tega inovativni sistem pretikanja zagotavlja boljšo odzivnost, s hitrejšim pospeševanjem in bolj enakomernim prestavljanjemi pa nudi maksimalen užitek v vožnji in zagotavlja še večjo učinkovitost.