Električni Fiat 500C prinaša tehnologijo, ki izboljšuje vašo varnost med vožnjo in vam omogoča, da karseda uživate v vožnji.

SAMODEJNO ZAVIRANJE V SILI

Še več varnosti za vas in vse druge udeležence v prometu: električni 500C pri hitrosti do 130 km/h samodejno zavira, da prepreči ali ublaži trčenje z vozilom spredaj, pešcem ali kolesarjem. Najprej vozilo voznika samo opozori z zvočnim in vizualnim opozorilom na instrumentni plošči, če pa se voznik ne odzove, sistem zavira vozilo, da bi preprečilo ali ublažilo morebitno trčenje.

TEMPOMAT

Nadzorujte hitrost, s katero želite voziti: določite jo in električni 500C jo bo ohranjal med vožnjo.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Utrujenost ne bo več težava: električni 500C vam pomaga, da ne boste po nesreči zaspali za volanom. Sistem lahko zazna prve znake utrujenosti tako, da spremlja bočno premikanje vozila, in vozniku svetuje, naj si vzame odmor. Na instrumentni plošči se bosta shranili vizualno in zvočno opozorilo.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NENAMERNO SPREMEMBO VOZNEGA PASU

Še lažje ostanite varni na svojem voznem pasu: električni Fiat 500C z aktivnim delovanjem na volanski obroč ohranja vozilo znotraj voznega pasu in vam tako pomaga preprečevati nenamerno vožnjo čez črte na cestišču ter ščiti vas in druge pred nevarnostmi. Ko sistem zazna, da bo vozilo nenamerno zapustilo vozni pas, voznika opozori z vizualnim, zvočnim in otipnim signalom v obliki tresljajev volana, da zagotovi ustrezno obračanje volana v nasprotno smer.

KLIC V SILI

Vedno pri roki, zlasti v nujnih primerih. Ob hudi nesreči, zaradi katere se sprožijo varnostne blazine, namenski vgrajeni sistem električnega 500C samodejno vzpostavi klic v sili na evropsko številko za klic v sili 112. Medtem bosta takoj posredovana vaš položaj in stanje vozila, da se omogoči hitrejše reševanje. Za hitro pomoč v nujnih primerih je pred notranjim vzvratnim ogledalom nameščena lahko dostopna tipka SOS.*

*Sistem se vklopi le ob hudi nesreči in sprožitvi varnostne blazine.