IZHODIŠČNA TOČKA ZA TEHNOLOGIJO IN VARNOST

Najboljša tehnologija na trgu in vsa varnost, ki jo potrebujete. Vaše potovanje se začne tukaj s Puntom.

NIZKE EMISIJE

S Puntom prebudite strast za vožnjo in odkrijte vse motorje v ponudbi, ki so zasnovani tako, da vam zagotovijo največjo zmogljivost in učinkovitost z najnižjimi emisijami in porabo goriva. Izberite motor, ki najbolj zadovoljuje vaše potrebe, med ponudbo bencinskih motorjev, dizelskih motorjev MultiJet druge generacije, inovativnih motorjev TwinAir ter okolju prijaznih motorjev Natural Power in Easypower.

Twinair. Najbolj ekološki dvovaljni bencinski motor, ki je bolj zabaven za vožnjo, kot si lahko zamislite. Tehnologija MultiAir skupaj s 85 KM in šeststopenjskim menjalnikom Puntu omogoča, da spoštuje okolje in vam zagotavlja veliko užitkov v vožnji. 

Natural Power. Motor, ki uporablja dve vrsti goriva – bencin in metan –, je naravna izbira za vse, ki želite znižati stroške vožnje. 

MultiJet II. Z drugo razvojno stopnjo sistema skupnega voda ta dizelski motor zagotavlja boljši nadzor vbrizgavanja goriva. Njegovo delovanje je še tišje kot pri prejšnji različici, omogoča pa do tri odstotke prihranka pri porabi goriva in 20 odstotkov nižje izpuste dušikovega oksida. 

Easypower. Ta motor na avtoplin s Fiatovo proizvodnjo in jamstvom zagotavlja kakovost in zanesljivost, skupaj z nizkimi obratovalnimi stroški.

SISTEM START&STOP

Start&Stop je pametni sistem, ki zmanjša stroške in uporabe vašega Punta ter porabo goriva.

Kako? Izklopi motor, ko vozilo miruje v koloni ali pred semaforjem, in ga ponovno samodejno vklopi, ko pritisnete stopalko sklopke.

Na voljo je samo pri različicah motorjev, ki to omogočajo.

POVEŽITE SE V DRUŽBENA OMREŽJA

V Puntu se lahko s preprostim gibom povežete s svetom:omogoča odkrivanje novih poti s portalom TripAdvisor;

 prikazuje informacije o ciljih z uporabo portala Expedia;

usmerja vas do cilja s sistemom TomTom;

cilj lahko objavite v Twitterju.

 Punto pomeni družbeno omrežje.

TOMTOM GO LIVE vam ponuja svet storitev v živo, zasnovanih za voznike, vključno z družbeno razsežnostjo Twitterja, TripAdvisorja in Expedie.

S sistemom Blue&Me™ – TOMTOM GO LIVE razširja najboljši avtomobilski informacijsko-razvedrilni sistem in satelitsko navigacijo s sistemom Blue&Me™, ki ponuja sistem Bluetooth™ za prostoročno telefoniranje z gumbi za upravljanje na volanskem obroču, predvajalnik zvočnih datotek MP3 prek vrat USB in vtičnice AUX-IN ter bralnik sporočil SMS.

ECO:DRIVE. VAŠ OSEBNI TRENER

Z aplikacijo Eco:Drive lahko odpravite svoje napake in izboljšate slog vožnje. Eco:Drive ocenjuje vašo vožnjo in vam dodeli oceno, Eco:Index – tako lahko izveste, na katera področja se morate osredotočiti, in spremljate svoj napredek v določenem časovnem obdobju. Boljša vožnja pomeni večjo varnost in manjšo porabo.

6 ZRAČNIH BLAZIN. 6-KRAT VARNEJŠI

Brezskrbna vožnja je najpomembnejša stvar. Da bi to resnično dosegli, potrebujete veliko stopnjo varnosti.
Zato je Punto opremljen z do šestimi zračnimi blazinami:
2 sprednji;
2 okenski;
2 stranski;

6 zračnih blazin, 6-krat večja varnost, 6-krat več svobode*.
*6 zračnih blazin in elektronski program stabilnosti (ESP) so del dodatne ali serijske opreme, odvisno od lokalnega trga.

ZA NADZOROVANO HITROST IN BOLJ TEKOČA SPELJEVANJA V KLANEC

Poledenela površina ali nevaren ovinek? S sistemom ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile (EBD), ki je del serijske opreme pri vseh različicah, Punto zagotavlja boljši oprijem na cestišču ob ostrem zaviranju ali nepričakovanih manevrih. 
Kaj pa speljevanja v klanec? Pustite avtomobilu, da razmišlja o tem: s sistemom pomoči pri speljevanju v klanec (Hill Holder) Punto aktivira ali sprosti zavore glede na vaše pospeševanje.

SISTEM ZA PREPREČEVANJE POŠKODB VRATU

Punto je resnično mislil na vse. 

Številne funkcije za zagotovitev vaše varnosti vključujejo tudi vzglavnike s sistemom za preprečevanje poškodb vratu ob verižnih trčenjih.