NAPREDNEJŠA TEHNOLOGIJA

Nove različice modela Tipo iz družine Life odlikujejo sistemi ADAS, ki skrbijo za varno in sproščeno vožnjo.

TEMPOMAT

Nadzirajte hitrost, s katero želite voziti: določite jo in novi Tipo Life jo bo ohranjal med vožnjo.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA NENAMERNO SPREMEMBO VOZNEGA PASU

Če avtomobil pri vožnji nad 60 km/h nenamerno zapusti vozni pas, sistem poleg vizualnega prikaza na instrumentni plošči doda večji upor na volanskem obroču in tako vozilo pomaga spraviti nazaj na vozni pas.

SPREDNJI IN ZADNJI PARKIRNI SENZORJI (sprednji parkirni senzorji na voljo kot dodatna oprema)

Med vožnjo in parkiranjem ste lahko sproščeni: pri nizki hitrosti se ne boste po nesreči zaleteli v drug avtomobil ali zid. Pri hitrosti pod 13 km/h bodo parkirni senzorji na sprednji maski in zadnjem odbijaču novega modela Tipo iz družine Life zaznali morebitne ovire okrog vozila in voznika opozorili na bližino predmeta pred ali za vozilom.

SISTEM ZA NADZOR HITROSTI IN SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Novi Tipo iz družine Life zaznava in prepoznava prometne znake ter jih prikazuje na zaslonu TFT instrumentne plošče. Kadar je vključen omejevalnik hitrosti, lahko nastavite hitrost vozila na najvišjo dovoljeno hitrost, ki jo prebere sistem za prepoznavanje prometnih znakov.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Sistem lahko prepozna prve znake utrujenosti tako, da spremlja bočno premikanje vozila, in vozniku svetuje, naj si vzame odmor. Na instrumentni plošči se bosta shranili vizualno in zvočno opozorilo.

AKTIVNE ZRAČNE LOPUTE NA MREŽI HLADILNIKA

Ta sistem optimizira aerodinamičnost vozila tako, da s šobami v mreži hladilnika prilagaja dovod zraka v motorni predel. Skrbi, da se motor hitreje ogreje, zmanjšuje hrup in varuje hladilnik.

BREZŽIČNI POLNILNIK TELEFONA (dodatna oprema)

Novost pri različicah modela Tipo iz družine Life je brezžični polnilnik telefona, ki poskrbi za napolnjenost in povezanost naprave – brez motečih kablov.

SISTEM VSTOPA IN ZAGONA BREZ KLJUČA (dodatna oprema)

Avtomobilskega ključa ni več treba uporabljati: samo imejte ga pri sebi, če želite odpreti vrata in sesti v vozilo.

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV (dodatna oprema)

Pri hitrosti nad 10 km/h bo novi model Tipo iz družine Life zaznal predmete v mrtvih kotih na boku in zadnjem delu vozila ter vas opozoril z zvočnim signalom in lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu. Ta funkcija je vozniku v pomoč tudi pri zaznavanju prihajajočega vozila na parkirišču pri vzvratni vožnji.

SAMODEJNI VKLOP IN IZKLOP DOLGIH LUČI (dodatna oprema)

Voznik lahko ves čas vozi z dolgimi lučmi, vendar se njihov snop ob srečanju z nasproti vozečimi vozili ali vozili pred njim, izklopi, da jih ne zaslepi. Samodejni vklop in izklop dolgih luči omogoča daljše in širše vidno polje, to pa pomeni večjo varnost vožnje ponoči.