Tehnologija

Vse je pod nadzorom

Predvajajte priljubljeno glasbo, aktivirajte zemljevide, prijavite se v Facebook in Twitter ali zmanjšajte emisije: s tehnologijo, ki je serijsko vgrajena v model Tipo Station Wagon, je to še lažje.

Zakaj ne bi razvajali sebe ... in cele svoje družine?

Kdo pravi, da ne smete razvajati svojih družinskih članov? Naj poslušajo priljubljeno glasbo v storitvah Deezer ali TuneIn ali se s pametnim telefonom povežejo v sistem Uconnect™ 7” HD LIVE za tablične računalnike. Ne prekinjajte jih, razen če želite slišati novice agencije Reuters ali si ogledati zemljevid TomTom 3D. Če pa ste vozilo parkirali in čakate otroke, se udobno namestite in preverite vire novic iz družbenih omrežij Facebook ali Twitter.

Pojdite, kamor vas vodi navigacijski sistem

Naj vam naša namenska tehnologija pomaga: lahko uporabite zemljevide TomTom 3D, aktivirate brezplačne prometne informacije TMC ali izračunate najhitrejšo pot do cilja s funkcijo TomTom IQ Routes. Tako boste lahko popolnoma uživali v vožnji.

Menite, da je dobro razmišljati zeleno?

Model Tipo Station Wagon ima rad energetsko učinkovitost: zato sistem Uconnect vključuje tehnologijo eco:Drive, ki spremlja porabo goriva in emisije, in zato je na voljo aplikacija my:Car, ki poišče vaš avtomobil, če ste pozabili, kje ste ga parkirali. Zato ne boste nikoli izgubljali energije.

Lažje parkiranje

V redu je, če vas sin opozori, ko ste preblizu vozila zadaj. Kaj pa, če bi imeli ves čas pomočnika v vozilu? S kamero za vzvratno vožnjo, ki jo je mogoče vgraditi v sistem Uconnect, parkiranje še nikoli ni bilo tako preprosto.

Zmogljivost in varnost

Vgrajeni sistemi

Preprostost in brezskrbnost: model Tipo Station Wagon je serijsko opremljen z nekaj najnaprednejšimi varnostnimi sistemi. Poleg 6 varnostnih blazin in elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) s sistemom pomoči pri speljevanju v klanec (Hill Holder) vključuje sistem proti blokiranju koles (ABS) z elektronskim dodajanjem zavorne sile (EBD), meglenke s funkcijo osvetlitve cestišča v smeri vožnje in sistem nadzora tlaka v pnevmatikah (TPMS).

6 varnostnih blazin

Model Tipo Station Wagon je opremljen s 6 varnostnimi blazinami (sprednji, stranski in okenski), ki zagotavljajo največjo zaščito pri vsaki vožnji.

ESC

Dovršeni sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) zagotavlja največjo aktivno varnost in popoln nadzor nad avtomobilom pri manevrih v sili ali na spolzkih površinah. Sistem vključuje samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) in uravnavanje navora motorja (MSR), pomoč pri zaviranju s predvidevanjem (PBA), nadzor stabilnosti (TSC), pomoč pri speljevanju v klanec (HSA), elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) in kontrolo pogonskih koles proti zdrsu (TCS).

Popoln nadzor zaviranja

Model Tipo Station Wagon je opremljen z nadzorom zaviranja (Full Brake Control), vgrajenim radarskim sistemom, ki zaznava morebitna trčenja in ustrezno aktivira zavorni sistem.

Prilagodljivi tempomat (ACC)

Radarski sistem na sprednjem delu modela Tipo Station Wagon zaznava razdaljo do vozila spredaj in jo prilagodi, če je prekratka.

Omejevalnik hitrosti

Nastavite najvišjo hitrost, s katero želite voziti, in vaš model Tipo Station Wagon vso pot do cilja ne bo presegel nastavljene hitrosti.

ASR

Ne glede na vašo hitrost bo samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) z zaviranjem in krmiljenjem motorja optimiziralo oprijem modela Tipo Station Wagon na spolzkih cestah.

Hill Holder

Sistem Hill Holder vam pomaga pri speljevanjih v klanec tako, da približno 2 sekundi ohrani aktivirano zavoro, da lahko na strmini speljete brez uporabe ročne zavore.

Karoserija

Zaradi izdatne količine jekla z visoko trdnostjo (približno 80 odstotkov celotne karoserije) in strukturnih lepil ima model Tipo Station Wagon togo in lahko samonosno karoserijo. Končni rezultat je manjša masa, vrhunska dinamika vodljivosti in izjemna trdnost ob trčenju.

Vzmetenje MacPherson

Z neodvisnim vzmetenjem z vzmetnimi nogami MacPherson spredaj in poltogo zadnjo premo z regulacijo prečne dinamike, model Tipo Station Wagon ponuja zanesljiv, lahek in učinkovit sistem vzmetenja.

Blažilniki, ki delujejo glede na frekvenco nihanja, učinkoviteje dušijo nihanje ob obremenitvi in zmanjšujejo nagib karoserije pri vožnji v ovinek.

Obračalni krog

Z modelom Tipo Station Wagon je manevriranje tudi na najožjih mestih otročje lahko, saj ponuja rekordno majhen obračalni krog – manj kot 11 metrov.