Tehnologija

Sistem Uconnect: praktičen za voznika

Vstopite v petvratnega Tipa in odkrijte kopico tehnoloških rešitev, zasnovanih za užitek v vožnji. S sistemom Uconnect HD LIVE s 7-palčnim zaslonom lahko povežete svoj telefon prek tehnologije Bluetooth, vhodov AUX ali USB ter uživate v glasbi po lastni izbiri.  Glasbo lahko poslušate s pomočjo storitve Deezer in prejemate novice agencije Reuters ali najnovejše objave na Facebooku in Twitterju.

Quo vadis, Tipo?*

Če niste prepričani, kam ste namenjeni, vam lahko pomaga Tipo: s sistemom Uconnect NAV HD LIVE s 7-palčnim zaslonom lahko uporabljate zemljevide 3D TomTom, aktivirate brezplačne prometne informacije TMC ali izračunate najhitrejšo pot do cilja s funkcijo TomTom IQ Routes. Vse to z enim dotikom – tako kot na svojem tabličnem računalniku.

* Kam si namenjen, Tipo?

Ne potrebujete veliko, da bi bili okolju prijazni

Petvratna različica modela Fiat Tipo ni le privlačna in udobna, temveč je tudi okolju prijazna. Zato lahko z aplikacijo eco:Drive, ki analizira vaš način vožnje in vam daje nasvete, kako lahko spremenite ali izboljšate vožnjo, prihranite gorivo in znižate emisije. Če ste pozabili, kje ste parkirali, ne izgubljajte energije: aktivirajte funkcijo my:Car, s katero boste v nekaj sekundah našli svoj avtomobil.

Par očes, ki gleda naprej, in oko, ki gleda nazaj

S petvratno različico modela Fiat Tipo je parkiranje otročje lahko, saj vključuje kamero za vzvratno vožnjo, ki je del sistema Uconnect. Vam nismo povedali, da je z modelom Fiat Tipo potrebno tako malo, da dobite veliko?

Zmogljivost in varnost

Poleg 6 varnostnih blazin in elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) s sistemom pomoči pri speljevanju v klanec (Hill Holder), ponuja Tipo tudi sistem proti blokiranju koles (ABS) z elektronskim dodajanjem zavorne sile (EBD), meglenke s funkcijo osvetlitve cestišča v smeri vožnje in sistem nadzora tlaka v pnevmatikah (TPMS).

6 varnostnih blazin

Petvratna različica modela Fiat Tipo je opremljena s 6 varnostnimi blazinami (sprednji, stranski in okenski), ki zagotavljajo maksimalno zaščito pri vsaki vožnji.

ESC

Sistem vključuje samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) in uravnavanje navora motorja (MSR), pomoč pri zaviranju s predvidevanjem (PBA), nadzor stabilnosti (TSC), pomoč pri speljevanju v klanec (HSA), elektronski sistem proti prevračanju vozila (ERM) in kontrolo pogonskih koles proti zdrsu (TCS).

Popoln nadzor zaviranja

Petvratni Tipo je opremljen z nadzorom zaviranja (Full Brake Control), vgrajenim radarskim sistemom, ki zaznava morebitna trčenja in ustrezno aktivira zavorni sistem.

Prilagodljivi tempomat (ACC)

Radarski sistem na sprednjem delu petvratnega Tipa zaznava razdaljo do vozila spredaj in jo prilagodi, če je prekratka.

Omejevalnik hitrosti

Nastavite najvišjo hitrost, s katero želite voziti, in vaš petvratni Tipo vso pot do cilja ne bo presegel nastavljene hitrosti.

ASR

Ne glede na vašo hitrost bo samodejno preprečevanje zdrsa pogonskih koles z zaviranjem (ASR) z zaviranjem in krmiljenjem motorja optimiziralo oprijem petvratnega Tipa na spolzkih cestah.

Hill Holder

Sistem Hill Holder vam pomaga pri speljevanjih v klanec tako, da približno 2 sekundi ohrani aktivirano zavoro, da lahko na strmini speljete brez uporabe ročne zavore.

Karoserija

Zaradi izdatne količine jekla z visoko trdnostjo (približno 80 odstotkov celotne karoserije) in strukturnih lepil ima petvratna različica modela Fiat Tipo togo in lahko samonosno karoserijo. Končni rezultat je manjša masa, vrhunska dinamika vodljivosti in izjemna trdnost ob trčenju.

Vzmetenje MacPherson

Z neodvisnim vzmetenjem z vzmetnimi nogami MacPherson spredaj in poltogo zadnjo premo z regulacijo prečne dinamike, petvratna različica modela Fiat Tipo ponuja zanesljiv, lahek in učinkovit sistem vzmetenja.

Obračalni krog

S petvratnim Tipom je manevriranje tudi na najožjih mestih otročje lahko, saj ponuja rekordno majhen obračalni krog – manj kot 11 metrov.