Znamka

Leto 1899

1899Podjetje “Fabbrica Italiana Automobili Torino” je bila ustanovljena v Torinu in za to priložnost je bil oblikovan poseben plakata, s katerim so proslavili ta dogodek.
Na zgornjem levem delu plakata, je avtor vnesel majhen pergament, ki je vseboval ime podjetja.
Ta zelo dovršen dizajn je sčasoma postal prvi fiatov logotip.

Leto 1901

Fiat se je odločil uporabiti primeren logotip na svojih vozilih: majhna zloščena bronasta ploščica na sredini, kjer se je pojavilo ime Fiat, s tipičnimi črkami, ki so ostale praktično nespremenjene do današnjega dne.

Leto 1925

Logotip je postal okrogel, z imenom Fiat v rdeči barvi na beli podlagi. Stilizirane lovorike okoli kroga so bile mišljene za obeležitev prve fiatove zmagovalne udeležbe na avtomobilskih dirkah.

Leto 1932

Pravokotni dizajn se je pojavil kot ščit, ki se je veliko bolj podal na velike hladilnike novih vozil.

Z rahlimi variacijami, se je logotip uporabljal na fiatovih vozilih vse do leta 1968.

Leto 1968

Oblikovan je bil logotip, ki je bil sestavljen iz štirih modrih rombov; postal je prepoznaven element celotne skupine Fiat.

Leto 1999

100. obletnica znamke Fiat je bila obeležena z novim logotipom, ki se je po dizajnu zgledoval po logotipu iz 20 let prejšnjega stoletja.

Izbrana je bila verzija z modrim ozadjem, kromom in stiliziranimi lovorikami v krogu.

Leto 2007

Po osmih osvojenih nagradah za Avto leta – najbolj zaželena nagrada v avtomobilskem svetu – se je fiatov logotip spremenil.

Na eni strani je nov logotip ohranil rdečo barvo in obliko ščita tipično za fiatova vozila do 60 let prejšnjega stoletja, po drugi strani pa vsebuje formalne, tridimenzionalne karakteristike glede oblike in barve, ki se navezujejo na moderno tehnologijo, italijanski dizajn, dinamiko in individualizem.