Skip to content Skip to navigation
24-07-2023

Igor Mikič odslej vozi Fiat 500 in razbija stereotipe

Vsestranski Igor Mikič, pevec, igralec, maneken in znan obraz s televizijskih zaslonov, odslej vozi kultni Fiat 500. Vedno zabavnega Mikiča s Fiatom 500 povezuje originalnost, predanost podrobnostim in izstopajoč videz. Legendi popularne scene in legendi mestnih ulic so skupne tudi pozitivnost, brezkompromisna zvestoba samemu sebi in pogum pri razbijanju stereotipov. 

Razbijanje stereotipov je tudi osrednja rdeča nit serije zabavnih spletnih videov, ki so nastali v sodelovanju s produkcijsko ekipo agencije Pristop in bodo poleti objavljeni na Instagram in Facebook profilih Fiat Slovenija. V kratkih zabavnih videih Igor Mikič na svoj prepoznaven način ugotavlja, zakaj ne držijo preživeti stereotipi, da je Fiat 500 avto samo za ženske, da je premajhen in da je bočno parkiranje težko.

Igor Mikič, znan tudi kot Mišica, v hudomušnih videih prav tako pojasnjuje, zakaj kopija nikoli ni enaka originalu, kar velja tako pri osebnem slogu kot pri originalnih nadomestnih delih. V enem od videov Igor obišče pooblaščen servis vozil Fiat ter brez dlake na jeziku (in kjerkoli drugje na njegovem skrbno negovanem telesu) pokaže, zakaj se splača redno vzdrževati svoje vozilo, tako kot sebe, da vse deluje brezhibno.

Priljubljeni Igor Mikič je eden najbolj prepoznavnih obrazov v Sloveniji. Zaslovel je s spletnimi videi z nasveti, kako skrbeti za mišice in prehrano. S svojim značilnim osebnim stilom in prepoznavnimi besednimi zvezami (»To pa ja!«) se je preizkusil in izkazal kot fotomodel, igralec, glasbenik, tekmovalec v resničnostnih šovih ter radijski in televizijski voditelj. V vseh vlogah pa ostaja zvest samemu sebi – originalu. V enem izmed videov to pojasni z rimami: »Kopija ni enaka originalu. Mišica to ve, Fiat 500 to zna. To pa ja!« 

Fiat 500 je nesporna ikona med mestnimi avtomobili, ki jo odlikuje edinstven slog. Za razliko od Igorja Mikiča ne kaže mišic, razen ko gre za napredne sisteme, ki pomagajo pri varnejši, udobnejši in zabavnejši vožnji. 

Uroš Mravinec, direktor Avta Triglav, je Igorju Mikiču predal ključe posebne, še elegantnejše različice Fiat 500 (RED), ki ima poleg zabavne tudi humanitarno noto, in ob tem povedal:  »Fiat 500 je eno najbolj prepoznavnih, edinstvenih in zabavnih vozil v naši floti. Kot ustvarjen je za Igorja Mikiča, ki se tako kot Fiat 500 ne pusti omejevati in si drzne z barvitim značajem izstopati iz sivine povprečja.«