Skip to content Skip to navigation
01-06-2023

Novi Fiat Topolino: najlepšI način za elektrifikacijo mest!

Novi Fiat Topolino: najlepšI način za elektrifikacijo mest!
  • Novi Fiat Topolino ima dobro znano in zgovorno ime: Topolino – ime, ki je nekoč utiralo pot mestni mobilnosti, jo zdaj nadaljuje na področju trajnostne urbane mobilnosti.
  • Topolino, narejen v mestu za mesto, razširja mobilnost in svobodo tudi na najmlajše kupce.
  • Novi Topolino, ki je 100-odstotno električen, je še en korak na poti znamke k elektrifikaciji.

FIAT je razkril ime in podobo svoje najnovejše rešitve za trajnostno mobilnost v mestih: Topolino. Popolnoma električni štirikolesnik Fiat Topolino bo popestril ponudbo mestne električne mobilnosti in prenesel ves optimizem svojega soimenjaka v dostopno, popolnoma električno različico, ki povzema vso svežino modela Fiat 500.  S slovitim in že znanim imenom utira pot urbani mobilnosti in takoj prikliče v spomin prvi Fiat 500, kultni avtomobil, ki je revolucionarno spremenil koncept motornega vozila. Fiat 500, splošno znan kot “Topolino”, ki ga je FIAT proizvajal med letoma 1936 in 1955, je dobesedno izumil idejo mobilnosti za ljudi.

Novi Topolino odlično uteleša FIAT-ov slog, ki je preplet italijanske kulture in načina življenja »dolce vita«. Topolino je avtomobil, ki bo pričaral nasmehe, na novo opredelil pojem »dolce vita«, na mestne ulice pa prinesel veselje, optimizem in zabavo. Novi štirikolesnik je novo električno vozilo za mobilnost, zasnovano za širok krog uporabnikov, vključno z najmlajšimi kupci, družinami in ljubitelji mest.

Popolnoma primeren je za mesto in ljudi, ki iščejo trajnostno in svežo rešitev za mobilnost, ter je v skladu s FIAT-ovim demokratičnim poslanstvom zagotavljanja mestnih trajnostnih rešitev za mobilnost, ki so dostopne vsem. Topolino, ki je namenjen mladim generacijam, da bodo znova vzljubile avtomobile, je več kot le sredstvo za mobilnost.

S svojim prikupnim videzom pa bo očaral tudi vse ostale. Poleg tega bo imel novi Fiat Topolino družbeno dejavno vlogo pri spodbujanju električne mobilnosti v mestih in posebno vlogo pri ustvarjanju rešitev osebne mobilnosti za vso družino.

Prihajajoča predstavitev pomeni še en korak v prizadevanju znamke za elektrifikacijo in je popolnoma v skladu s FIAT-ovo vizijo “Zeleno je šele takrat, ko je zeleno za vse”. Navsezadnje je poslanstvo FIAT-a kot avtomobilskega proizvajalca, da na novo razmisli o mestni vožnji ter jo naredi bolj trajnostno in dostopno za vse; novi Topolino pa bo s svojim trendovskim slogom odlično vozilo za razvoj trajnostne mobilnosti.

Ostale novice