Skip to content Skip to navigation
05-10-2022

Stellantis v Tychyju praznuje 12.500.000 proizvedenih vozil

Pretekli teden teden je tekoče trakove tovarne vozil Stellantis v Tychyju na Poljskem zapustilo 12,5 milijonto vozilo. Edinstveni jubilejni avtomobil je privlačni dvobarvni Fiat 500 Dolcevita, opremljen z najsodobnejšim hibridnim pogonskim sistemom, namenjen pa je kupcu iz Belgije.

Po tradiciji zaposleni v tovarni Tychy ob takih priložnostih praznujejo in izpostavijo avtomobile, proizvedene neposredno pred in po jubilejnem avtomobilu. Vozilo številka 12.499.999 je elegantna Lancia Ypsilon Hybrid, ki bo šla na italijanski trg, medtem ko je model +1 s številko 12.500.001, živahni in športni Abarth 695 Tributo 131 Rally, potoval v Nemčijo.

»Podiramo nove rekorde in za vse to gre zasluga priljubljenemu Fiatu 500, saj je prav s proizvodnjo tega modela naša tovarna dosegla impresivno številko 12,5 milijona proizvedenih vozil. Že vrsto let Fiat 500 ostaja eden najbolj priljubljenih vozil Evropejcev v segmentu malih mestnih avtomobilov. Veseli nas, da tudi na Poljskem naš Fiat 500 prevladuje na prodajnih lestvicah v svojem segmentu,« je ob slovesnosti izjavil Tomasz Gębka, vodja tovarne Stellantis v Tychyju.

K temu rekordu je pomembno prispeval Fiat 500, ki že več kot 15 let predstavlja uspešen model. Trenutno je Fiat 500 vodilni v segmentu A v Franciji, Nemčiji, Španiji, Veliki Britaniji in na 10-ih drugih evropskih trgih ter drugi v Italiji in Evropi, takoj za Fiat Pando.

Tovarna v Tychyju bo kmalu začela s proizvodnjo povsem novega modela Jeep® Avenger, prvega popolnoma električnega vozila znamke Jeep in prvega električnega vozila, proizvedenega na Poljskem.

Ostale novice