Skip to content Skip to navigation
13-06-2023

Vozila Fiat bodo spremljala tudi letošnjo, 29. kolesarsko dirko Po Sloveniji

Vozila Fiat bodo spremljala tudi letošnjo, 29. kolesarsko dirko Po Sloveniji

Spoštovani,

jutri se začenja eden najodmevnejših kolesarskih dogodkov pri nas – dirka Po Sloveniji.

Začetek letošnje, že 29. dirke Po Sloveniji, bo 14. junija v Celju, končala pa se bo tradicionalno v Novem mestu, kjer bo 18. junija cilj petdnevne kolesarske pentlje. Kolesarji bodo v petih etapah prevozili 833 kilometrov in premagali skupno 9.134 višinskih metrov.

Avto Triglav tudi letos z znamko Fiat nastopa v vlogi uradnega prevoznika. Za prevoz organizacijskega osebja, sodnikov, spremljevalcev in novinarjev bo skrbelo več kot 40 Fiatovih vozil – od legendarnega 500, vsestranske Pande, udobnega Tipa, do večnamenskega in prostornega Scuda. Med njimi izstopa prenovljeni 500X, karizmatični mestni križanec iz družine 500, ki ima prenovljen videz, novo tehnologijo in nove motorje.

Poznavalci vedo, da je vzdržljivost in zanesljivost vozil v kolesarski dirki izjemnega pomena. Vozila Fiat se vsako leto znova dokazujejo za pravega partnerja tega pomembnega športnega dogodka.

Kolesarski spektakel, ki je primerljiv z velikimi elitnimi kolesarskimi dogodki v Evropi, bo ob progo privabil na deset tisoče navijačev. Dirko bodo vsak dan vsaj dve uri »v živo« prenašali tudi na kanalih Eurosport in Televizija Slovenija 2. Do sedaj si je dirko samo preko prenosov na Eurosportu ogledalo več kot 46 milijonov navdušencev nad kolesarskim športom, ta številka pa se bo v letu 2023 pričakovano dvignila za najmanj novih 10 milijonov.

Gre za velik in odmeven kolesarski dogodek, ki si ga je vredno ogledati. Vabimo vas, da tudi vi doživite razsežnost tega mednarodnega športnega dogodka na eni od etap:

1. etapa, 14.6.: Celje – Rogaška Slatina
2. etapa, 15.6.: Žalec – Ormož
3. etapa, 16.6.: Grosuplje – Postojna
4. etapa, 17.6.: Ljubljana – Kobarid
5. etapa, 18.6.: Vrhnika – Novo mesto

Podrobnejše informacije o posameznih etapah si lahko ogledate na spletni strani https://tourofslovenia.si/sl/etape.

Utrinke z dirke bomo spremljali tudi na naših družbenih omrežjih znamke Fiat

https://www.facebook.com/fiatslovenia/

https://www.instagram.com/fiat_slovenija/

Ostale novice